Μπιενάλε, Unfair, Yuria πάρτι, Premio Europa

Μπιενάλε, Unfair, Yuria πάρτι, Premio Europa Facebook Twitter
0

» Το 2007 έχει ήδη αποδειχθεί έτος ιδιαίτερα εκρηκτικό για την ελληνική εικαστική σκηνή, και αναμένεται κιόλας να παραμείνει τουλάχιστον έως το τέλος του 2007, μιας και περιμένουμε –με χρονολογική σειρά– την Αrt Athina (μετά από χρόνια), την 1η Μπιενάλε της Αθήνας αλλά και την 1η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης. Την αρχή των μεγάλων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων πάντως κάνει η διοργάνωση της έκθεσης «Unfair»: 16 σημαντικές γκαλερί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσουν έργα τους από τις 16 έως και τις 25 Μαρτίου στα δωμάτια ενός ορόφου του ξενοδοχείου Athens Imperial. H οργάνωση παρουσιάζει ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί θα παρουσιαστεί δουλειά ογδόντα περίπου καλλιτεχνών, αλλά και γιατί συμμετέχουν σε αυτή μερικές από τις πιο γνωστές και καθιερωμένες γκαλερί της Αθήνας – βλέπε Βernier/Eliades, a.antonopoulou art, AΔ, Μπαταγιάννη, Xippas και Ileana Tounta.
Δέσποινα Τριβόλη

» Πάρτι, φεστιβάλ, εμφανίσεις που γίνονται talk of the town: περιμένω την επόμενη εβδομάδα για εκτόνωση, λίγο πριν τη χαμένη αργία της εθνικής εορτής. Την Πέμπτη 22/03 στις 23:00 το βράδυ θα γίνει πάρτι για την παρουσίαση του CD απ’ τα Yuria 2006, στο πάνω Booze με ελεύθερη είσοδο. Περιμένω την εμφάνιση στο Gagarin 205 των Dread Astaire, Garden Box, Victory Collapse, Mahakala, την Παρασκευή 23/03, σε ένα φεστιβάλ που ονομάζουν «We’re Having A Baby». Τα τέσσερα γκρουπ –από τα πιο δραστήρια και σπινταριστά της ελληνικής σκηνής– πρόκειται να ηχογραφήσουν τη συναυλία και να κυκλοφορήσουν ένα εφτάιντσο single στο τέλος Απριλίου. Το single, το οποίο δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ποτέ στα μαγαζιά, θα μοιραστεί σε όλους όσοι παρακολουθήσουν το event και διαθέτουν εισιτήριο. Περιμένω επίσης να δω την παράσταση του φαινόμενου που ονομάζεται Πάνος Μουζουράκης, που θα παρουσιάσει το πρώτη δισκογραφική του δουλειά «Μάντεψε ποιος» στην Εξέδρα (Τετάρτη 21 & 28 και Πέμπτη 22 & 29 Μαρτίου). Οι εμφανίσεις του με τον Γιώργο Μυλωνά ήταν από τις πιο συζητημένες του φετινού χειμώνα.
M. Hulot

» Περιμένω τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Βραβείου Θεάτρου (Premio Europa) που φέτος θα γίνει στη Θεσσαλονίκη τέλη Απριλίου. Ποιος θα πάρει φέτος το βραβείο (όπως και το Βραβείο Νέων Δημιουργών) δεν έχει ακόμα δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο για λίγες ημέρες η Θεσσαλονίκη θα γίνει κέντρο του Ευρωπαϊκού Θεάτρου, αφού θα συγκεντρωθούν σημαντικές προσωπικότητες της θεατρικής θεωρίας και πράξης.
Mατίνα Καλτάκη

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ