Μόδα, μπάλα και καλές τέχνες

Μόδα, μπάλα και καλές τέχνες Facebook Twitter
Remap KM
0

» Προσμένω με μεγάλη ανυπομονησία την 6η Ελληνική Εβδομάδα Μόδας που θα γίνει από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου. Όχι μόνο γιατί κάθε χρονιά είναι και καλύτερα ή γιατί βλέπουμε σχεδιαστές όπως ο Γιώργος Ελευθεριάδης, ο Άγγελος Μπράτης και οι Deux Hommes να εξελίσσονται χρόνο με το χρόνο, αλλά κυρίως για τον πολύχρωμο εκκεντρικό κόσμο που θα μαζευτεί, όπως κάθε φορά, στο χώρο του Ζαππείου - από εκκεντρικές ηλικιωμένες κυρίες με καρό καπέλα και τρελά παιδιά της μόδας μέχρι άσχετους περαστικούς που είδαν φως και μπήκαν.
Δέσποινα Τριβόλη

» Περιμένω να ακούσω την πιο «κάφρικη» κλασική μουσική του κόσμου. Η διασκευασμένη συμφωνία του Χέντελ κάποτε γράφτηκε για βασιλικούς ξενέρωτους γάμους, αλλά πλέον σημαίνει συνειρμικά Champions League. Από την επόμενη Τρίτη, όταν και θα ακουστεί ο γνωστός ύμνος, ξεκινά η διοργάνωση και όλοι οι ζητιάνοι του καλού ποδοσφαίρου ετοιμαζόμαστε για τη δόση μας. Ο Ολυμπιακός ξεκινά στο τιμωρημένο και ξενέρωτα άδειο Καραϊσκάκη κόντρα στη φιλοφασιστική Λάτσιο, αλλά και να μην τον υποστηρίζεις, έχεις λόγους να δεις ποδόσφαιρο. Όχι μόνο για να περιμένεις τις νομοτελειακές ήττες του, αλλά για τα υπόλοιπα λαμπερά παιχνίδια. Όπως το Άρσεναλ - Σεβίλλη την Τετάρτη. Και είναι μόνο η αρχή.
Δημήτρης Μπόρας

» Περιμένω πολλά πράγματα. Για αρχή, περιμένω το Remap KM, που θα τρέχει μέχρι τις 24 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα με την 1η αθηναϊκή Μπιενάλε. Ένα πολύπλευρο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με επίκεντρο την αγαπημένη περιοχή Κεραμεικού - Μεταξουργείου. Multinational εικαστικά, προβολές και θεατρικά δρώμενα (αν έχετε παιδιά, συνιστώ το πάντα πρωτότυπο -και εκπαιδευτικό- πρόγραμμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς) με καμβά/οθόνη/σκηνή μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές της πρωτεύουσας. Αναθεώρηση του αστικού τοπίου και χώρου, με έργα διασκορπισμένα σε οικόπεδα, ταράτσες, γκρεμισμένα κτίρια και πάει λέγοντας. Α, περιμένω επίσης να πάω στο Guru Upstair (τον εκθεσιακό χώρο του ΒarGuruΒar) να γνωρίσω τους Nanogods (από 6 ως 20/9), την ομάδα που «βρίσκεται εκτός ελέγχου και δεν απολογείται». (Τέλος, τολμώ να ομολογήσω -έστω και σε παρένθεση- ότι περιμένω να δω το Planet Terror του Ροντρίγκεζ…)
Αλεξάνδρα Χαΐνη

» Περιμένω εναγωνίως την 28η Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την ημερομηνία που θα διατεθεί προς πώληση το ολοκαίνουριο iPOD Touch από το Apple Store και ο συγγενής μου στη Νέα Υόρκη θα τρέχει πάλι στα ταχυδρομεία. Πρόκειται για το νέο mp3 player της Apple, που αφήνει πίσω του το σχεδιασμό των iPOD όπως τoν ξέραμε (καθιστώντας τα αυτομάτως κλασικά) και λανσάρει μια νέα γενιά τεχνολογικών καινοτομιών: Οθόνη αφής, ασύρματη σύνδεση και πολλά άλλα. Πάντως είναι σίγουρο ότι δεν θα προλάβω να το έχω μαζί μου στο Mama Africa Festival που θα γίνει στις 6 Οκτώβρη στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Τι να το κάνω άλλωστε; Ο θρύλος της reggae Max Romeo, που θα εμφανιστεί ζωντανά, είναι αρκετός.
Spyros VJ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM