Πελόζι: «Παράλογη, επικίνδυνη και παράνομη» η αναστολή χρηματοδότησης του ΠΟΥ

Πελόζι: «Παράλογη, επικίνδυνη και παράνομη» η αναστολή χρηματοδότησης του ΠΟΥ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ως «παράλογη, επικίνδυνη και παράνομη» χαρακτήρισε η Νάνσι Πελόζι την αναστολή χρηματοδότησης του ΠΟΥ από τις ΗΠΑ, μετά από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι χαρακτήρισε παράλογη και επικίνδυνη την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή θα αμφισβητηθεί. «Η διακοπή από τον πρόεδρο της χρηματοδότησης του ΠΟΥ, ενώ ηγείται της παγκόσμιας μάχης κατά της πανδημίας του κορωνοϊού είναι παράλογη», ανέφερε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής σε ανακοίνωσή της. «Αυτή η απόφαση είναι επικίνδυνη, παράνομη και θα τεθεί γρήγορα υπό αμφισβήτηση».

Υπενθυμίζεται ότι Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να ανασταλεί μέχρι νεοτέρας η συμβολή των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο ΠΟΥ διέσπειρε την «παραπληροφόρηση» για την πανδημία. 

Το γεγονός στηλίτευσε ο ΟΗΕ μέσω του Αντόνιο Γκουτέρες. «Δεν είναι η ώρα να μειώνονται οι πόροι που διαθέτει για τις επιχειρήσεις του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ή οποιαδήποτε άλλη ανθρωπιστική οργάνωση που συμμετέχει στον αγώνα εναντίον της πανδημίας», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού. 

«Η μόνη έγνοια του ΠΟΥ είναι να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους για να σωθούν ζωές και να τερματιστεί η πανδημία Covid-19», έγραψε νωρίτερα σήμερα ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους στο Twitter χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο γεγονός. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM