Football factory

Football factory Facebook Twitter
0

»Είναιτόσο συναρπαστικός όσο το να παρακολουθείςέναν καφέ να βράζει. Τόσο sexy όσο μιαπαρανυχίδα. Τόσο παραγωγικός όσο δημόσιοςυπάλληλος τον Αύγουστο. Οι οπαδοί τουγκρινιάζουν και μοιάζουν να τον μισούνμε αυτήν τη διαστροφή της ποδοσφαιρικήςαγάπης. Το γήπεδό του είναι ένα εξάμβλωμααισθητικής στο κέντρο της Αθήνας καιμε το ζόρι μαζεύει 3.000 ανόρεκτουςεσωστρεφείς σε κάθε του παιχνίδι. Είναιο Παναθηναϊκός, εκτός απροόπτου, οπρωταθλητής του φετινού μας μίζερουπρωταθλήματος.

» Κανείςδεν το περίμενε στο ξεκίνημα. Τότε πουη ΑΕΚ του Φερέρ κέρδιζε και το μουστάκιτου Ισπανού έμοιαζε να βγάζει φρεσκάδακαι όχι δημοσιοϋπαλληλική κακία. Τότεπου ο Τάκης Λεμονής έμοιαζε με ένανΜουρίνιο (με χειρότερη οδοντοστοιχία)και ο Ζοζέ Πεσέιρο με έναν κακομοίρηΠορτογάλο που η μοίρα τον έστειλε εδώνα αποτύχει. Τότε που ταπεινωνόταν με4 γκολ από τον Ολυμπιακό και οι οπαδοίτου όχι μόνο δεν τον έβριζαν, αλλά έκανανκάτι ακόμα χειρότερο: Τον απαξίωναν.Δεν ασχολούνταν καν.

» Η(κάτι σαν) μπάλα που κυλάει στο χορτάρι,όμως, και σε αυτή την περίπτωση είναι ηαφορμή. Και το ζητούμενο η αμφίδρομησχέση προϊόντος-πελάτη. Εκεί ο Παναθηναϊκόςδείχνει να νοσεί, οι εστέτ οπαδοί τουνα μην εκφράζονται και το μεγάλο παράδοξονα συντελείται: Μια μέτρια ομάδα, χωρίςυποστήριξη, οίστρο και λαό, να κερδίζειέναν τίτλο στον οποίο πριν λίγες εβδομάδεςδεν πόνταρε ούτε ο πιο διαστροφικόςτζογαδόδος. Δεν πρόκειται όμως γιααγωνιστική ανορθογραφία. Πρόκειται γιασυσπείρωση και τη δύναμη της αντίδρασης.«Από τη στιγμή που όλοι είστε εναντίονμας, εμείς είμαστε ισχυρότεροι»αντέδρασε ο οργανισμός και, ακόμα καιχωρίς ποδοσφαιρική αισθητική, δείχνεινα παίρνει τον τίτλο.

» Αυτότον τίτλο που η ερωτευμένη με τηνεσωστρεφή ανάλυση και διάλυση ΑΕΚ γιαάλλη μια φορά θα δει από μακριά μεζηλιάρικο βλέμμα. Τα emo χρόνια (παλιότερατα έλεγαν πέτρινα) της μονίμως μελαγχολικήςομάδας συνεχίζονται με όμορφες διενέξεις,μικροπολιτικές ζήλιες και τη μεγάληπροσδοκία: Τον αμύθητα πλούσιο ιδιοκτήτηπου θα αγοράσει τσαντισμένος την ομάδακαι θα την κάνει τη μεγαλύτερη δύναμητου ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι αλύτρωτεςομάδες όμορφα αποτυγχάνουν, και πριναπό τη βαθιά μελαγχολία, η ΑΕΚ πρέπεινα διδαχθεί πως η ψύχωση για τον τίτλοείναι δίκοπο μαχαίρι: Χρειάζεται καιένα plan b για την αποτυχία. Και αυτό στηνπροκειμένη περίπτωση αγνοείται, όσοσυναίσθημα κι αν πλανιέται μελαγχολικάστον αέρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM