Άγιε Ρέντσο (Πιάνο), κάνε το θαύμα σου

Άγιε Ρέντσο (Πιάνο), κάνε το θαύμα σου Facebook Twitter
0

Από τη μία η άνοιξη και από την άλλη αυτή η φριχτή ατμόσφαιρα του τελευταίου μήνα / μόλις ανοίξεις τηλεόραση ή διαβάσεις, έστω, τους τίτλους των εφημερίδων σε κάποιο τυχαίο περίπτερο / αλλά δεν χρειάζεται να φτάσεις μέχρι εκεί / όλο και κάποιος φίλος θα έχασε τη δουλειά του / όλο και κάποιος γνωστός αγωνιά γιατί του χρωστάνε λεφτά και δεν βλέπει να τα παίρνει / όλο και κάποιο μαγαζί που ήξερες θα κλείνει / δεν θέλω να υπερθεματίσω σε αυτήν τη βαριά, ζοφερή πραγματικότητα / όταν ένας κόσμος καταρρέει μπροστά στα μάτια σου (περί αυτού πρόκειται) ή ουρλιάζεις ή σιωπάς / σαν να μην υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση / το πιο δύσκολο (και ολίγον μάταιο, μεταξύ μας) είναι να προσποιηθείς ότι δεν συμβαίνει τίποτα / ή προσπαθείς να κρατηθείς απ’ όπου μπορείς / στη γειτονιά μου ένας ξενοίκιαστος, για μήνες, φούρνος νοικιάστηκε - και μόνο που είδα ανθρώπους να δουλεύουν μέσα αναθάρρησα / σχεδόν μου ‘φτιαξε η μέρα / γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα τα σχέδια τόσο στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος με τη νέα Βιβλιοθήκη και την καινούργια Εθνική Λυρική Σκηνή όσο και στο παραλιακό μέτωπο που το Ίδρυμα (Νιάρχου) χρηματοδότησε την προμελέτη, πάλι σε σχέδια του Ρέντσο Πιάνο / υπέροχα και συγκλονιστικά τα όσα είδαμε, αλλά γρήγορα, οριστικές μελέτες, άδειες, να ξεμπερδέψουμε για ν’ αρχίσει δρόμος να δουλεύει / όσον αφορά το «ωριμότερο» πρότζεκτ του Πάρκου των 170 στρεμμάτων (εδώ το Ίδρυμα πληρώνει τα πάντα, να ‘ναι καλά) στον παλιό Ιππόδρομο, παρουσιάζεται μια ελαφριά καθυστέρηση δύο μηνών, αλλά αν είναι δύο μήνες, κομμάτια να γίνει / αρχές Ιουνίου έρχεται ο Ρέντσο Πιάνο να παρουσιάσει το τελικό σχέδιο / εν τω μεταξύ, τρέχει το κυνήγι με τις άδειες / και ο στόχος είναι τέλη του χρόνου, άντε, βαριά, αρχές του ’12 να είναι στημένο το εργοτάξιο και να δουλεύει φουλ / και το 2015 εγκαίνια / τις τελευταίες ημέρες πιάνω τον εαυτό μου να μπαίνει σε ένα τριπ αποφυγής του μισού κέντρου / προχθές που βρέθηκα στο Παλλάς ήμουν τόσο χαρούμενος που τραβήξαμε προς τα πάνω / καφές στο Μπραζίλιαν, κρασί στον Γάτο και σουβλάκια στο Κολωνάκι / αυτό λέγεται άρνηση πραγματικότητας, που γράφαμε και πιο πάνω / μια που είμαστε εδώ, να ενημερώσω τους φίλους της στήλης για το εξωφρενικό αλλά πολύ ελληνικό συμβάν με το Paul / από τη γνωστή γαλλική αλυσίδα αρτοσκευασμάτων επί της Πανεπιστημίου αφαιρέθηκαν τα τραπεζάκια, γιατί η ελληνική νομοθεσία απαγορεύει σε φούρνους να σερβίρουν καθήμενους πελάτες / για τον ίδιο λόγο μια γυναίκα στον Κεραμεικό προσπαθούσε για χρόνια να αναβιώσει έναν παραδοσιακό φούρνο της γειτονιάς, μέχρι που την έπρηξαν τόσο που η δόλια εγκατέλειψε / της έλεγαν «πολύ ωραία ιδέα», αλλά δεν της επέτρεψαν ποτέ να βγάλει άδεια για τρία τέσσερα τραπεζάκια που αυτή επέμενε να βγάλει έξω.

Αθήνα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθήνα: Πως γλύτωσε από την μπουλντόζα ένα ιστορικό κτίριο της πόλης

Πολιτισμός / Πώς ένα ιστορικό κτίριο της Αθήνας γλίτωσε από την μπουλντόζα

Όσα αναφέρουν στη LiFO επιστήμονες από τις δύο οργανώσεις που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να αποτραπεί η κατεδάφιση μιας μεσοπολεμικής κατοικίας και να χαρακτηριστεί το κτίριο διατηρητέο.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Αυτοψία Μπακογιάννη σε «πάρκο τσέπης» στο Παγκράτι: «Θύμωσα πολύ με την εγκατάλειψη»

Αθήνα / Αυτοψία Μπακογιάννη σε «πάρκο τσέπης» στο Παγκράτι: «Θύμωσα πολύ με την εγκατάλειψη»

Με ένα βίντεο – αυτοψία σε ένα από τα πάρκα τσέπης που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καταδεικνύει ότι έχουν αφεθεί χωρίς φροντίδας
LIFO NEWSROOM
Το 28ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Αθήνα / Το 28ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το παζάρι συνεχίζει την παράδοσή του για 28η χρονιά, προωθώντας την πρόσβαση στη γνώση και την ανάγνωση
LIFO NEWSROOM
Λόφος Φιλοπάππου: Ξερά δέντρα, παραίτηση και παρακμή

Αθήνα / Λόφος Φιλοπάππου: Ξερά δέντρα, παραίτηση και παρακμή

Ένα άψυχο φυσικό τοπίο με ξερά δέντρα και κομμένους κορμούς είναι η δυσάρεστη έκπληξη που αντικρίζει κανείς ανεβαίνοντας στον λόφο του Φιλοπάππου. Ποια είναι η ευθύνη του δήμου, τι καταγγέλλουν οι πολίτες, τι λέει το υπουργείο Πολιτισμού και τι δηλώνει η Αγνή Πικιώνη, πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Δημήτρης Πικιώνης».
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Athens Talks»: Μια πλατφόρμα διαλόγου για τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Αθήνα / «Athens Talks»: Μια πλατφόρμα διαλόγου για τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Η Περιφέρεια Αττικής δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα, μέσω της οποίας υποστηρίζει ότι θέλει να φέρει κοντά ανθρώπους και πρωτοβουλίες που έχουν κοινό σημείο προβληματισμού τη βιωσιμότητα του Λεκανοπεδίου.
LIFO NEWSROOM