Εργοτάξια, κι άλλα εργοτάξια!

Εργοτάξια, κι άλλα εργοτάξια! Facebook Twitter
0

Η αμήχανη διακόσμηση της πλατείας Συντάγματος, όπως ίσως και κάθε είδους διακόσμηση, είχε τελικά μικρή επιρροή στο γενικότερο κλίμα, που χωρίς φυσικά να γίνει ποτέ πραγματικά εορταστικό, κύλησε ήρεμα, χωρίς υπερβολές προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση / στη «βιτρίνα» της πόλης, Σύνταγμα και Κολωνάκι, γινόταν φιλότιμη προσπάθεια να διατηρηθεί μια κάποια «ατμόσφαιρα» γιορτής / δεν μπορώ να πω ότι νοστάλγησα άλλες, «καλύτερες» εποχές και αν κρίση σημαίνει λαοθάλασσες στην πλατεία Συντάγματος, δεκάδες ντυμένους Αγιοβασίληδες και μπόλικα κακότυχα γαϊδουράκια στην αρχή της Ερμού, ας πάει το παλιάμπελο / δυστυχώς, όμως, κρίση σημαίνει πολλά περισσότερα και αν μένει κάτι από τα Χριστούγεννα του 2011, αυτό είναι το κύμα αλληλεγγύης που αναδεικνυόταν με κάθε ευκαιρία αυτές τις άγιες ημέρες / δεν κάνω πλάκα, νομίζω σιγά σιγά στήνονται σε όλη την Αθήνα, σε πολύ τοπικό επίπεδο, δίκτυα αλληλεγγύης και προσφοράς σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη / καμιά κυβέρνηση δεν θα κάνει αυτό που πρέπει / όχι πάντα γιατί δεν θέλει / αυτά τα δυο χρόνια μού έχουν δείξει ότι είναι τόσο ξεχαρβαλωμένο το σύστημα, που δεν ελπίζω σε τίποτα / αν, λοιπόν, πρέπει να διαλέξω, προτιμώ να βλέπω κανονικούς ανθρώπους να βοηθάνε, παρά να περιμένω τις ελεημοσύνες ενός ημιδιαλυμένου κράτους / και μιλώντας για ημιδιαλυμένο κράτος, παρά τρίχα τη γλίτωσε το Ακροπόλ Παλλάς στην Πατησίων / είναι η δεύτερη φορά που πιάνει φωτιά το μεγαλοπρεπές μεσοπολεμικό κτίριο απέναντι από το Μουσείο / τζάνκι φαίνεται να έχουν βρει κόλπο και μπουκάρουν από την οδό Μάρνη / αυτό που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι πώς το υπουργείο Πολιτισμού (σε αυτό ανήκει το αρχιτεκτονικό αυτό αριστούργημα) και η Ελληνική Αστυνομία δεν έχουν βρει έναν αποτελεσματικό τρόπο να ασφαλίσουν το κτίριο / υπενθυμίζουμε ότι το έργο  αποκατάστασης και ανάδειξης του κτιρίου που είχε υπογράψει ο αρχιτέκτονας Σπύρος Μαγιάσης αναμένεται ν’ αρχίσει μέσα στον χρόνο, με χρήματα του ΕΣΠΑ / αρκεί να τελειώσει χωρίς προβλήματα ο διαγωνισμός για την ανακήρυξη του εργολάβου / πάντως, σε φουλ ρυθμούς έχει μπει το εργοτάξιο στου Φιξ, ενώ διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες και το εργοτάξιο στο Δέλτα Φαλήρου για το Πάρκο Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχου / για τον Σεπτέμβριο μετατίθεται το κλείσιμο της Εθνικής Πινακοθήκης, προκειμένου ν’ αρχίσουν τα έργα προσθήκης νέου ορόφου / όχι, δεν φταίει η κλοπή της Κυριακής / σε εξέλιξη και η εργολαβία για τον καθαρισμό της περίφημης «Αυλής των Θαυμάτων» στα όρια Πλάκας και Μοναστηρακίου / ένα αριστούργημα αυτός ο άγνωστος θησαυρός της Αθήνας του 19ου αιώνα / και μέσα σ’ όλα, το Σύνταγμα υποδέχτηκε τη ναυαρχίδα της Nike, στις αρχές της Ερμού.

Αθήνα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοψία Μπακογιάννη σε «πάρκο τσέπης» στο Παγκράτι: «Θύμωσα πολύ με την εγκατάλειψη»

Αθήνα / Αυτοψία Μπακογιάννη σε «πάρκο τσέπης» στο Παγκράτι: «Θύμωσα πολύ με την εγκατάλειψη»

Με ένα βίντεο – αυτοψία σε ένα από τα πάρκα τσέπης που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του, ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καταδεικνύει ότι έχουν αφεθεί χωρίς φροντίδας
LIFO NEWSROOM
Το 28ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Αθήνα / Το 28ο Παζάρι Βιβλίου επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το παζάρι συνεχίζει την παράδοσή του για 28η χρονιά, προωθώντας την πρόσβαση στη γνώση και την ανάγνωση
LIFO NEWSROOM
Λόφος Φιλοπάππου: Ξερά δέντρα, παραίτηση και παρακμή

Αθήνα / Λόφος Φιλοπάππου: Ξερά δέντρα, παραίτηση και παρακμή

Ένα άψυχο φυσικό τοπίο με ξερά δέντρα και κομμένους κορμούς είναι η δυσάρεστη έκπληξη που αντικρίζει κανείς ανεβαίνοντας στον λόφο του Φιλοπάππου. Ποια είναι η ευθύνη του δήμου, τι καταγγέλλουν οι πολίτες, τι λέει το υπουργείο Πολιτισμού και τι δηλώνει η Αγνή Πικιώνη, πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Δημήτρης Πικιώνης».
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Athens Talks»: Μια πλατφόρμα διαλόγου για τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Αθήνα / «Athens Talks»: Μια πλατφόρμα διαλόγου για τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Η Περιφέρεια Αττικής δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα, μέσω της οποίας υποστηρίζει ότι θέλει να φέρει κοντά ανθρώπους και πρωτοβουλίες που έχουν κοινό σημείο προβληματισμού τη βιωσιμότητα του Λεκανοπεδίου.
LIFO NEWSROOM