Όταν λειτουργούσε ο Σταθμός Πελοποννήσου

Όταν λειτουργούσε ο Σταθμός Πελοποννήσου Facebook Twitter
Σταθμός Πελοποννήσου (περ. 1920)
0

Ο Σταθμός κτίστηκε μεταξύ 1884 και 1889 ενώ οι τρεις χαρακτηριστικοί θόλοι προστέθηκαν το 1912-1913 από τον Ziller. Το 2005 διέκοψε τη λειτουργία του. Το κτίριο έχει βέβαια κηρυχθεί διατηρητέο αλλά μένει αναξιοποίητο αν και υπάρχουν σχεδιασμοί να μετατραπεί σε πολυχώρο αναψυχής και πολιτισμού.

Πολλά έχουν αλλάξει εκεί γύρω από την εποχή της φωτογραφίας. Τότε ο Σταθμός εντασσόταν σε μια γειτονιά με σπίτια και πεζοδρόμια με δεντροστοιχίες. Σήμερα, μετά από απαλλοτριώσεις και κατεδαφίσεις για τη δημιουργία οδικών κόμβων, στέκει μόνος και κάπως ξεχασμένος. Ελπίζω να υλοποιηθούν στο εγγύς μέλλον τα σχέδια για επανάχρηση του χώρου.

 — Σταυρ. Μπαλ.

 

Όταν λειτουργούσε ο Σταθμός Πελοποννήσου Facebook Twitter
Σταθμός Πελοποννήσου (1957)
Αθήνα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόφος Φιλοπάππου: Ξερά δέντρα, παραίτηση και παρακμή

Αθήνα / Λόφος Φιλοπάππου: Ξερά δέντρα, παραίτηση και παρακμή

Ένα άψυχο φυσικό τοπίο με ξερά δέντρα και κομμένους κορμούς είναι η δυσάρεστη έκπληξη που αντικρίζει κανείς ανεβαίνοντας στον λόφο του Φιλοπάππου. Ποια είναι η ευθύνη του δήμου, τι καταγγέλλουν οι πολίτες, τι λέει το υπουργείο Πολιτισμού και τι δηλώνει η Αγνή Πικιώνη, πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Δημήτρης Πικιώνης».
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Athens Talks»: Μια πλατφόρμα διαλόγου για τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Αθήνα / «Athens Talks»: Μια πλατφόρμα διαλόγου για τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη

Η Περιφέρεια Αττικής δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα, μέσω της οποίας υποστηρίζει ότι θέλει να φέρει κοντά ανθρώπους και πρωτοβουλίες που έχουν κοινό σημείο προβληματισμού τη βιωσιμότητα του Λεκανοπεδίου.
LIFO NEWSROOM
Δεν πεθαίνουν μόνο οι μουριές στην Αθήνα. Tώρα πεθαίνουν και οι όμορφοι συριακοί Ιβίσκοι

Αστικό πράσινο / Δεν πεθαίνουν μόνο οι μουριές στην Αθήνα. Tώρα πεθαίνουν και οι συριακοί ιβίσκοι

Εκατοντάδες δέντρα της Αθήνας πεθαίνουν. Είναι συριακοί ιβίσκοι που ξεραίνονται ο ένας μετά τον άλλο, από μια ασθένεια που πρώτη φορά επελαύνει στο αστικό πράσινο. Η LiFO έμαθε ποια είναι η μυστηριώδης ασθένεια που αποδεκατίζει τους ιβίσκους και ρώτησε τον δήμο τι κάνει γι' αυτό.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ