Στην γωνία της Επικούρου και Ευμορφοπούλου βρίσκεται το πιο χρωματιστό σπίτι στην Αθήνα. Είναι έργο των David Shillinglaw και Malarkο Hernadez.
Οι δύο καλλιτέχνες που έχουν την βάση τους στο Λονδίνο, βρέθηκαν στην Αθήνα πέρσι τον Νοέμβριο του 2014 στο πλαίσιο της έκθεσης τους στην Gallery@Sarri12, ‘Υου Win Some,You Lose Some’. Βάφουν μαζί τον τελευταίο χρόνο στους δρόμους αλλά και εκτός. Οι δουλειές βασίζονται πολύ στον συμβολισμό και την μυθολογία και δημιουργεί ένα διάλογο με τον παρελθόν και την σύγχρονη ποπ κουλτούρα και τον αστικό πολιτισμό. Ο Malarko συχνά χρησιμοποιεί στίχους του Morrissey και των Wu-Tan-Clang στα γκραφίτι του. Το τελικό πολύχρωμο αποτέλεσμα είναι σουρεαλιστικό και μπορεί να μην βγάζει κανένα νόημα και να προκαλεί το ίδιο σύγχυση όπως και ενθουσιασμό.
Ήταν υπέροχα αλλά δύο εβδομάδες δεν δίνουν σε κανέναν αρκετό χρόνο να δει ολόκληρη την εικόνα της πόλης, ειδικά μιας τόσο πλούσιας και ιστορικής όπως η Αθήνα.
«Μας πήρε 3 μέρες να το βάψουμε», θυμάται ο David Shillinglaw, «Ίσως και λίγο παραπάνω. Ήταν δύσκολο να βάψουμε. Έπρεπε να ζωγραφίσουμε το μεγαλύτερο μέρος του με ρολά και μακριές βούρτσες επειδή οι σκάλες που είχαμε ήταν πολύ χαμηλές για να χρησιμοποιήσουμε σπρέι. Θυμάμαι ότι το τελειώσαμε και πήγαμε κατευθείαν στο αεροδρόμιο. Αν είχα περισσότερο χρόνο, θα μπορούσαμε να ξοδέψουμε περισσότερο χρόνο γι' αυτό». Το ΓΚΡΕΚΑ είχε καλύψει την διαδικασία βαψίματος του πρότζεκτ.
Το κτίριο παραμένει όπως το είχαν βάψει τότε και κλέβει μέχρι και σήμερα τη ματιά του κάθε ανύποπτου περαστικού. Στο ισόγειο του που λειτουργούσε παλιά ένα σκορδάδικο, βρίσκεται τώρα μια γκαλερί.
Στην Αθήνα έμειναν δύο εβδομάδες. «Ήταν υπέροχα αλλά δύο εβδομάδες δεν δίνουν σε κανέναν αρκετό χρόνο να δει ολόκληρη την εικόνα της πόλης, ειδικά μιας τόσο πλούσιας και ιστορικής όπως η Αθήνα αλλά χάρη στους φίλους μας και τους οικοδεσπότες μας, απολαύσαμε την διαμονή μας. Πιστεύω σαν καλλιτέχνης ότι η πόλη έχει πολλά να προσφέρει όσον αφορά την έμπνευση αλλά και οι δυο μας σαν καλλιτέχνες χρησιμοποιούμε αντικείμενα που βρίσκουμε και υπήρχε τόσο υλικό για να παίξουμε από κομμάτια από ξύλα και μέταλλα στο δρόμο μέχρι περίεργα αντικείμενα στις αγορές».
Όσον αφορά την γκραφίτι σκηνή της πόλης, αναφέρει «Πάλι ήταν δύσκολο να δούμε πολλά πράγματα σε μερικές βδομάδες αλλά υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από γκραφίτι και τέχνη που γίνεται στο δρόμο και στις γκαλερί που επισκεφτήκαμε. Μερικά από αυτά ήταν πολύ καλά. Αλλά το καλό είναι μια υποκειμενική ιδέα. H ποικιλία είναι ενδιαφέρουσα. Όλα ήταν πολύ ενδιαφέροντα.»
σχόλια