ΙΟΒΕ: Δυσκολεύονται οικονομικά οι Έλληνες - Το 64% μόλις που τα βγάζει πέρα

ΙΟΒΕ: Δυσκολεύονται οικονομικά οι Έλληνες - Το 64% μόλις που τα βγάζει πέρα Facebook Twitter
2

Μεγάλες οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι  Έλληνες, καθώς σύμφωνα με την νέα έρευνα του ΙΟΒΕ, το 64% μόλις που τα βγάζουν πέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, το ποσοστό των Ελλήνων που οριακά καλύπτουν υποχρεώσεις και ανάγκες, έφθασε το 64% τον Ιανουάριο του 2019, ενώ τον Δεκέμβριο ήταν στο 60% και τον Νοέμβριο του 2018 στο 57%.

Την ίδια ώρα 85% των Ελλήνων, δεν έχει τη δυνατότητα να αποταμιεύσει και μόλις το 12% των ερωτηθέντων κρίνει αρκετά πιθανή την αποταμίευση, μέσα στον επόμενο χρόνο ενώ πολύ πιθανή μόνο το 1%.

Σημειώνεται πως οι πολίτες που ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν αποταμίευση ,οποιουδήποτε μεγέθους, αποτελούσαν, για τον Ιανουάριο, το 15% του συνόλου (από 14% τον Δεκέμβριο), ενώ όσοι δηλώνουν ότι «έχουν χρεωθεί» φθάνουν το 10% , από 12%, που υπολογίζονταν τον Δεκέμβρη του 2018.

Μάλιστα, το 11%, (λιγότεροι κατά δύο μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο έτος,) έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις του.

Αξίζει να αναφερθεί πως δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες παρέμεινε τον Ιανουάριο στις -68,4 μονάδες.

Την ίδια ώρα, μόλις το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει πρόθυμο- θετικό στο ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει ακριβές αγορές, που αφορούν έπιπλα ή ηλεκτρονικά είδη κ.α.

Ειδικότερα, το 92,3% των καταναλωτών στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν είναι πιθανό να αγοράσει αυτοκίνητο το προσεχές 12μηνο, έναντι ποσοστού 95,5% τον Οκτώβριο ενώ μόλις το 0,9% και 9.5% των νοικοκυριών δηλώνει ότι ίσως να προβεί σε αγορά ,κατασκευή κατοικίας οι εργασίες βελτίωσης- ανακαίνισης των χώρων του, τον επόμενο χρόνο (από 1,9% και 10,9% αντίστοιχα τον Οκτώβριο).

Οικονομία
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Οσο διωχνεις εργοδοτες (aka επενδυτες) τόσο αυξάνει ο ανταγωνισμός μεταξύ εργαζομένων. Τόσο απλό.Όχι στις Σκουριές, όχι στο Ελληνικό, όχι, όχι, όχι...Καλά είμαστε...