Eurogroup: Σήμερα η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό -Τι θα ζητήσει η Ελλάδα

Eurogroup: Σήμερα η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τον κορωνοϊό -Τι θα ζητήσει η Ελλάδα Facebook Twitter
Με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Με τηλεδιάσκεψη θα γίνει σήμερα το κρίσιμο Eurogroup για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και θωράκισής της από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

«Αυτό το Eurogroup θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθειά μας να περιορίσουμε τον ιό. Είμαι πεπεισμένος ότι, καθώς εξελίσσεται η κατάσταση, θα γίνουν περισσότερα βήματα. Είμαστε ενωμένοι για να ξεπεράσουμε τον φόβο και να επανεκκινήσουμε τις οικονομίες μας», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ενόψει της συνεδρίασης που θα καθορίσει τα δημοσιονομικά μέτρα για την απορρόφηση των κραδασμών που προκαλούνται στην οικονομία.

Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στο σχέδιο που παρουσίασε η Κομισιόν την Παρασκευή, για την ενίσχυση των δαπανών σε τομείς της οικονομίας που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Η Κομισιόν, που εκτιμά ότι η πανδημία θα προκαλέσει ύφεση φέτος στην ΕΕ, θα διοχετεύσει 37 δισεκατομμύρια ευρώ στην προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών.

Τι θα ζητήσει η Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά την ελληνική οικονομία, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας θα μετάσχει στην τηλεδιάσκεψη με τρεις διεκδικήσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά και του προσφυγικού- μεταναστευτικού.

Τα ελληνικά αιτήματα είναι τα εξής:

1. Να εξαιρεθούν οι δαπάνες για την διαχείριση του προσφυγικού από τον υπολογισμό του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

2. Να εξαιρεθούν, επίσης, οι δαπάνες για την διαχείριση των επιπτώσεων του κορωνοϊου από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα.

3. Να υπάρξει ευελιξία σε ότι αφορά την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και κυκλική προσαρμογή του στόχου 3,5% του ΑΕΠ για το πρωτογενές πλεόνασμα με βάση τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM