Ανοδικά κινείται η αγορά του αυτοκινήτου

Ανοδικά κινείται η αγορά του αυτοκινήτου Facebook Twitter
0

"Πάτο" φαίνεται πως βρήκε η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα και μετά από δύο χρόνια συρρίκνωσης ξεκίνησε η ανάκαμψη, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Τον Μάιο του 2014 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 10.165 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 6.837 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 48,7%. Αύξηση 0,2% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία για πρώτη φορά αυτοκινήτων (καινούριων ή μεταχειρισμένων εξωτερικού) τον Μάιο του 2013 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Αύξηση -αλλά πολύ μικρότερη- σημειώθηκε και στις μοτοσυκλέτες (άνω των 50cc) τον ίδιο μήνα. Εμφανίστηκαν 3.859 νέες μοτοσικλέτες (καινούργιες ή μεταχειρισμένες) έναντι 3.689 τον αντίστοιχο μήνα του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 4,6%. Μείωση 14,6% είχε παρουσιάσει η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) τον Μάιο του 2013 σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.

Την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2014 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 41.807 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 33.522 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 24,7 %. Μείωση 7,1% είχε παρουσιάσει το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2012.

Η κυκλοφορία νέων μοτοσυκλετών (άνω των 50 cc) κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2014 ανήλθε σε 12.389, έναντι 12.388 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2013 παρουσιάζοντας αμελητέα ποσοστιαία μεταβολή. Μείωση 6,6% είχε παρουσιάσει το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2012.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM