Ασφαλιστικό: Συμφωνούν ότι διαφωνούν Κατρούγκαλος και Θεσμοί- "Κόκκινο πανί" οι εισφορές

Ασφαλιστικό: Συμφωνούν ότι διαφωνούν Κατρούγκαλος και Θεσμοί- "Κόκκινο πανί" οι εισφορές Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
2

Για σκληρή διαπραγμάτευση έκανε λόγο επανειλημμένα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε σήμερα με τους επικεφαλής των θεσμών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Είναι μια σκληρή διαπραγμάτευση η οποία θα συνεχιστεί και αύριο» δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ενστάσεις και απαιτήσεις των δανειστών, που φέρονται να εκφράζουν εκφράζουν αντιρρήσεις κυρίως στο θέμα της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών- όπου παραδοσιακά οι θεσμοί αντιδρούν καθώς το θεωρούν χτύπημα στην ανταγωνιστικότητα.

Όπως μεταδίδει το Βήμα, στην πρώτη συνάντηση του κουαρτέτου με την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό, οι εκπρόσωποι των δανειστών εκφράζουν αντιρρήσεις και ενστάσεις, αλλά δεν γίνονται πιεστικοί. Επιμένουν όμως πολύ ζητώντας αναλυτικά στοιχεία και αποδείξεις για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου και της βιωσιμότητας του συστήματος.

Από την μεριά του ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα κλίμα δημιουργικής συζήτησης», συμπληρώνοντας πως «τα θέματα είναι τα γνωστά θέματα, τα οποία πάντα τίθενται από τους θεσμούς. Πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτή η σκληρή διαπραγμάτευση και η τελική κατάληξη θα είναι προς το συμφέρον της χώρας».

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Οικονομία / Σούπερ μάρκετ: Πώς ο καταναλωτής θα μπορεί να συγκρίνει τιμές σε προσφορές και εκπτώσεις

Από τις αρχές Μαρτίου ξεκινά η εφαρμογή του νέου Κώδικα Δεοντολογίας για τις προσφορές και τις εκπτώσεις, με στόχο να εξαλειφθούν οριστικά οι παραπλανητικές πρακτικές
LIFO NEWSROOM
Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Οικονομία / Στο Ταμείο Ανάκαμψης εντάχθηκε το Ενιαίο Μητρώο Ακινήτων

Θα συγκεντρώνει, συστηματοποιεί και ενσωματώνει ψηφιακή πληροφορία που τηρείται από διαφορετικούς φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και αφορά συνολικά στα στοιχεία των ακινήτων της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Οικονομία / Τουρισμός για Όλους 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων - Βήμα βήμα η διαδικασία

Ποιοι δικαιούνται voucher μέχρι και 600 ευρώ - Τι προβλέπεται για συνταξιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με αναπηρία και γονείς τέκνων με αναπηρία
LIFO NEWSROOM
Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Οικονομία / Προκηρύχθηκε διεθνής διαγωνισμός για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Η προκήρυξη όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ έρχεται σε συνέχεια της αποδοχής της σχετικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για περιοχές της Πελοποννήσου από τις εταιρείες Chevron και HELLENiQ Energy
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια