Βαρουφάκης: Δεν βάζω την υπογραφή μου σε συμφωνία που δεν βγαίνει

Βαρουφάκης: Δεν βάζω την υπογραφή μου σε συμφωνία που δεν βγαίνει Facebook Twitter
SOOC
3

«Δεν προέχει η επόμενη δόση κι αυτό είναι μια απάντηση στο γιατί δεν καταλήγουμε σε συμφωνία για να πάψει η ασφυξία της αγοράς», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο του Economist. Ο υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι η συμφωνία που θα πετύχει η κυβέρνηση να είναι διέξοδο για come back.

«Συμφωνούμε στην ανάγκη διοικητικής μεταρρύθμισης γιατί το κράτος είναι public enemy Νο1 για επιχειρηματίες και αν η Ελλάδα δεν μεταρρυθμιστεί θα βουλιάξει», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης προσθέτοντας ότι «αφού συμφωνούμε σε αυτά γιατί δεν καταλήγουμε σε μια συμφωνία για να πάψει η ασφυξία της αγοράς; Η απάντηση είναι ότι μετά από πέντε χρόνια ενός προγράμματος που έχει αποτύχει αυτό που προέχει δεν είναι η επόμενη δόση».

«Θα αρνηθώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα πακέτο που από πλευράς μακροδυναμικής δεν είναι συνεπές. Αν το κάνω θα είμαι άλλος ένας υπουργός που θα υπογράψει ένα πρόγραμμα που μαθηματικά δεν βγαίνει», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης για να συμπληρώσει: « Δυστυχώς από την άλλη πλευρά υπάρχει κατανόηση γι' αυτό αλλά υπάρχουν και πολιτικοί περιορισμοί. Όταν σου λένε σε κλειστούς διαδρόμους πως θα το περάσω αυτό στα κοινοβούλιά μου, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηδάκης: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για να γίνει το Χρηματιστήριο πιο ελκυστικό

Οικονομία / Χατζηδάκης: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για να γίνει το Χρηματιστήριο πιο ελκυστικό

Σε ερώτηση για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι παρά την πρόοδο και τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών την τελευταία πενταετία, παραμένει το πιο σημαντικό πρόβλημα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Οι δανειστές δεν είναι όλοι ίδιοι. Υποτίθεται ότι έχουν την ηγεσία στην ΕΕ να παίρνουν αποφάσεις αλλά δεν τους έχουν δώσει την εξουσία.Αυτό το χρέος μαθηματικά δεν είναι βιώσιμο. Πρέπει να γίνει συμφωνία για κούρεμα ώστε η Ελλάδα με πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον να μπορεί να πληρώνει του τόκους.Τα κοινοβούλια ψήφισαν να αναλάβουν την ευθύνη για τον δανεισμό, το ίδιο η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Το έκαναν για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα, το Ευρώ και η ΕΕ. Ήξεραν με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, που δάνειζαν και ποιες οι πιθανότητες αποπληρωμής. Για τον ίδιο λόγο θα ψηφίσουν τους όρους διακανονισμού του δανείου, δηλαδή συμφωνία για μερικό κούρεμα. Διαφορετικά 100% κούρεμα. Θα τα χάσουν όλα.
Αυτό με τα κοινοβούλια των άλλων χωρών είναι καινούριο? εγω το ακούω τουλάχιστον ενα χρόνο! Εσείς κε Βαρουφάκη και όσοι είστε υπευθυνοι για την στρατηγική της διαπραγμέτευσης το μάθατε πρώτη φορά στους διαδρόμους της ΕΕ?Επίσης, τι συμβαίνει τελικά; έχουμε τοσα κοινά σημεία με τους δανειστες και κατανόηση ή πρόκειται για στυγνούς εκβιαστές που θέλουν να μας τιμωρήσουν;