Deutsche Welle: Οριστική η μη περικοπή των συντάξεων στο Eurogroup της Δευτέρας

Deutsche Welle: Οριστική η μη περικοπή των συντάξεων στο Eurogroup της Δευτέρας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Χωρίς συζήτηση θα εγκρίνει το Eurogroup της Δευτέρας τη μη περικοπή των συντάξεων καθώς και τα λεγόμενα θετικά μέτρα από το υπερπλεόνασμα, μεταδίδει η Deutsche Welle, επικαλούμενη ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Ο ίδιος αξιωματούχος διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ότι η μη περικοπή των συντάξεων είναι οριστική, πρόκειται δηλαδή για κατάργηση του μέτρου.

«Για τις χώρες που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει εκφράσει επιφυλάξεις οι προϋπολογισμοί του 2019 θα εγκριθούν στο Εurogroup της 3ης Δεκεμβρίου χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση. Μεταξύ αυτών είναι η Ελλάδα» αναφέρει η DW.

Αντίθετα, συζήτηση θα γίνει για πέντε χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα, και κυρίως την Ιταλία, για την οποία ο αξιωματούχος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη, ωστόσο είναι πολύ πιθανό ότι τη Δευτέρα οι υπουργοί μπορεί να αποφασίσουν να ξεκινήσουν τη διαδικασία μη συμμόρφωσης εναντίον της χώρας αυτής.

Σύμφωνα με την DW, το Eurogroup της Δευτέρας θα δώσει το πράσινο φως για ακύρωση του μέτρου περικοπής συντάξεων στην Ελλάδα.

Για την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν μια συζήτηση με βάση την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Η εν λόγω έκθεση διαπιστώνει κάποιες καθυστερήσεις στην εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων, ωστόσο ερωτηθείς σχετικά ο αξιωματούχος είπε ότι δεν προβλέπει τη Δευτέρα έντονη συζήτηση για το θέμα αυτό, κάτι που αναμένει να γίνει στις αρχές του επόμενου έτους, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Εκτός από τους προϋπολογισμούς, οι υπουργοί θα προετοιμάσουν στη συνεδρίαση της Δευτέρας και τις πιθανές αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών στις 13-14 Δεκεμβρίου για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων «Realignments»

Οικονομία / Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων

Ηγετικές προσωπικότητες, think tanks και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς για να χαρτογραφήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της εποχής
LIFO NEWSROOM
Γ. Στάσσης: Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ενέργεια και τεχνολογία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Οικονομία / Γ. Στάσσης: Υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ενέργεια και τεχνολογία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

Όσα επεσήμανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΔΕΗ, κατά την κεντρική ομιλία του στη διάρκεια του συνεδρίου «Geopolitics, Connectivity and Energy Security: An Athens Conversation» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα 31 Μαρτίου από το αμερικανικό ινστιτούτο German Marshall Fund of the United States
LIFO NEWSROOM