Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Οι φόβοι για νέο lockdown έφεραν την χειρότερη πτώση των τελευταίων μηνών

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Οι φόβοι για νέο lockdown έφεραν την χειρότερη πτώση των τελευταίων μηνών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι φόβοι για ένα νέο lockdown στην Ευρώπη έχουν οδηγήσει τις μετοχές στη χειρότερη πτώση των τελευταίων τριών μηνών, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία.

Συγκεκριμένα, οι ευρωπαϊκές μετοχές οδεύουν σήμερα προς τη χειρότερη πτώση των τελευταίων τριών μηνών καθώς οι φόβοι ότι ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού μπορεί να οδηγήσει σε εκ νέου lockdown έπληξαν τις μετοχές ταξιδίων και αναψυχής ενώ βουτιά κατέγραψαν οι τραπεζικοί τίτλοι εν μέσω δημοσιευμάτων για νέο σκάνδαλο με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Βρετανία διπλασιάζονται σχεδόν κάθε επτά ημέρες. Aν συνεχιστεί αυτή η τάση, τότε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα καταγράφονται περίπου 50.000 νέα κρούσματα ημερησίως, δήλωσε σήμερα ο Πάτρικ Βάλανς, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι ήδη κυκλοφορούν πληροφορίες, εν μέσω εικασιών για νέες εντολές από την κυβέρνηση για περιορισμό στο σπίτι.

«Νομίζω ότι (οι επενδυτές) είναι εμφανώς νευρικοί για τις πιθανότητες ενός δεύτερου lockdown», δήλωσε η Τζέιν Σουμέικ, διευθύντρια επενδύσεων στην εταιρία Janus Henderson. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε βουτιά 3,5%, με τον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί πάνω από 4%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε νωρίτερα κατά 2,9%, μια πτώση που έχει να καταγραφεί από τις αρχές Ιουνίου. Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής κατέγραψε νωρίτερα απώλειες 5,7%, σημειώνοντας τη χειρότερη πτώση του από τον Απρίλιο, με τις μετοχές των αεροπορικών εταιριών IAG, ιδιοκτήτριας της BA και της Lufthansa να υποχωρούν κατά 13,5% και 8%, αντίστοιχα.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες σημείωσαν νωρίτερα πτώση 6%, πλησιάζοντας ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ύστερα από δημοσιεύματα ότι η HSBC και η Standard Chartered είναι μεταξύ αυτών που φέρονται να διακινούσαν παράνομα κεφάλαια τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM