Google: Τα Data Centers είναι μια επένδυση που θα προσθέσει 2,2 δισ.€ στο ελληνικό ΑΕΠ

Google: Τα Data Centers είναι μια επένδυση που θα προσθέσει 2,2 δισ.€ στο ελληνικό ΑΕΠ Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Για τη δημιουργία Data Centers στη χώρα, κάτι που έχει ανακοινωθεί εδώ και ένα χρόνο, μίλησε στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα, η γενική διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google, Πέγκυ Αντωνάκου.

Η δημιουργία Data Centers, αποτελεί μία επένδυση της Google, που θα αποφέρει στη χώρα, μέχρι το 2030, 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΑΕΠ αλλά και 20.000 θέσεις εργασίας, ανέφερε η κ. Αντωνάκου. Τα Data Centers θα δημιουργηθούν στην Αθήνα, είπαν στελέχη της Google σε δημοσιογράφους.

«Η σχέση της Google με την Ελλάδα είναι ολοζώντανη και αυθεντική, πολυσχιδής, δυναμική, αισιόδοξη και γεμάτη πείσμα. Μια σχέση συνεργατική, μια σχέση από καρδιάς, που έχει απλωθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουμε εκπαιδεύσει στις τόσο κρίσιμες για το μέλλον ψηφιακές δεξιότητες αλλά και βιώσιμες πρακτικές.

»Όλα αυτά έχουν στο επίκεντρό τους μια απλή ιδέα που είναι και επαναστατική, ότι μπορείς να οργανώσεις όλη την πληροφορία που υπάρχει σήμερα στον κόσμο, το σύνολο της ανθρώπινης διάνοιας, και να την κάνεις προσβάσιμη και χρήσιμη για όλους. Αυτό είναι το διαχρονικό όραμα και η δέσμευση της Google στην Ελλάδα, μια δέσμευση πιο ισχυρή από ποτέ», τόνιζε αρχικά η  Πέγκυ Αντωνάκου.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια συζήτησης της με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον αντιπρόεδρο Μηχανικής και Έρευνας της Google, Γιόσι Ματίας, ο τελευταίος αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για την κλιματική κρίση, κάτι που «αποτελεί μεγάλη ευθύνη και ευκαιρία». Στο χώρο της εκδήλωσης παρουσιάζονταν μερικές από τις πιο πρόσφατες δραστηριότητες της Google στον τομέα αυτό, όπως η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την πρόγνωση και τον εντοπισμό πυρκαγιών και πλημμυρών.

Σε αυτές τις δραστηριότητες, όπως και στο πρότζεκτ «Ithaca» που ανέπτυξε το ερευνητικό εργαστήρι τεχνητής νοημοσύνης της Google «Deepmind», με επικεφαλής τον Έλληνα ερευνητή Γιάννη Ασσαέλ, και στην εφαρμογή Bard που βασίζεται στα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα και δημιουργεί κείμενα, ξεναγήθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Οικονομία / Καμπανάκι από την ΕΚΤ: Κίνδυνος για νέα κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

Η ΕΚΤ επισήμανε «τα αυξημένα επίπεδα χρέους και τα υψηλά δημοσιονομικά ελλείμματα», καθώς και την υποτονική ανάπτυξη και τις αβεβαιότητες που προκαλούνται από τα πρόσφατα «εκλογικά αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο»
LIFO NEWSROOM