Χαρδούβελης: Γελάνε όλοι στην Ευρώπη με τη μετονομασία της τρόικα

Χαρδούβελης: Γελάνε όλοι στην Ευρώπη με τη μετονομασία της τρόικα Facebook Twitter
13

«Γελάνε όλοι στην Ευρώπη με τη μετονομασία της Τρόικα» δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, κάνοντας μάλιστα και χιούμορ με τη φράση «…δεν μπορούμε να την πούμε τριανδρία γιατί είναι και η... (Λαγκάρντ)».

Σε συνέντευξη του στο ΜΕΓΚΑ ο κ. Χαρδούβελης αναφέρει ότι η κυβέρνηση υπέγραψε μνημόνιο γιατί «όταν υπογράφεις την τετράμηνη παράταση υπογράφεις και το μνημόνιο», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι δανειστές βάζουν την Ελλάδα να φωνάξει δυνατά ότι υπογράφει τους κανόνες του μνημονίου».

Τονίζει ακόμη ότι οι ταμειακές ανάγκες του δημοσίου το Μάρτιο ήταν τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ, και σημειώνει  ότι «και στο 0% να κατεβάσουν οι δανειστές το πρωτογενές πλεόνασμα - με την πτώση της οικονομίας - πάλι θα έχει πρόβλημα η κυβέρνηση».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση ξεκινά τη διαπραγμάτευση με κενό περίπου 10 δισεκ. ευρώ, όταν ο ίδιος προσπαθούσε να την κλείσει με κενό στα 2,6 δισεκ.

 «To δικό μου email είναι στο τέλος της διαπραγμάτευσης, και το email Βαρουφάκη είναι στην αρχή... Όσα λέει το email Βαρουφάκη είναι στις δεσμεύσεις του μνημονίου με τις τεχνικές ασάφειες που εξυπηρετούν στο εσωτερικό» δηλωνει ακόμη.

 «Και εμείς συγκρουστήκαμε με τους εταίρους, αλλά δεν το βγάλαμε προς τα έξω» είπε επίσης ο κ. Χαρδούβελης.

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Deutche Bank: Απολύθηκαν πάνω από 100 διευθυντικά στελέχη

Διεθνή / Deutche Bank: Απολύθηκαν πάνω από 100 διευθυντικά στελέχη

Ο Κλαούντιο ντε Σάνκτις κλείνει περισσότερα από 300 υποκαταστήματα στη Γερμανία, έχει συγχωνεύσει τρία επίπεδα διοίκησης και μείωσε τον αριθμό των εργαζομένων στο front-office κατά 6,5% καθώς προσπαθεί να περιορίσει τα έξοδα
LIFO NEWSROOM
Χατζηδάκης: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για να γίνει το Χρηματιστήριο πιο ελκυστικό

Οικονομία / Χατζηδάκης: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για να γίνει το Χρηματιστήριο πιο ελκυστικό

Σε ερώτηση για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ο Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι παρά την πρόοδο και τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών την τελευταία πενταετία, παραμένει το πιο σημαντικό πρόβλημα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
" «Και εμείς συγκρουστήκαμε με τους εταίρους, αλλά δεν το βγάλαμε προς τα έξω» είπε επίσης ο κ. Χαρδούβελης." Την σύγκρουση που την είδε ο Χαρδούβελης; Εκτός κι αν εννοεί ότι όταν η τρόικα τους πρότεινε εξάμηνη παράταση του μνημονίου, εκείνοι ζήτησαν δίμηνη - φυσικά από αγάπη προς τον ελληνικό λαό και επειδή ήταν σίγουρη η ήττα τους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
"To δικό μου email είναι στο τέλος της διαπραγμάτευσης, και το email Βαρουφάκη είναι στην αρχή"Λάθος κύριε ... το δικό σου το μειλ , αν επικρατήσει, είναι το τέλος όλων των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων!Ετσι κάνει πρωτογενή πλεονάσματα και η κουτσή Μαρία!
Γιατί δεν το βγάλατε προς τα έξω; Ντρεπόσασταν να δείξετε ότι είστε αξιοπρεπείς;Ή μήπως εννοείτε τις σφαλιαρίτσες που τρώγατε μετά τις διαβουλεύσεις και τις υπογραφές;Αυτό δεν είναι σύγκρουση, ξέρετε... Κάπως αλλιώς το λένε στο χωριό μου...
Ο κος Γκίκας Χαρδούβελης είναι καθηγήτης πανεπιστημίου, ήταν υψηλόβαθμος τραπεζίτης, αρθογραφούσε σε έγκυρα μέσα και εσχάτως ήταν και ΥΠΟΙΚ. Έχει ένα κύρος το βιογραφικό του αν μη τι άλλο.Το ότι το 2010 μας διαβεβαίωνε ότι από το 2015 θα ζούμε σε ...προ κρίσης επίπεδα πως το κρίνετε; https://twitter.com/Makaronoteras/status/556216590153576449Δεν ήξερε τι του γίνεται ή ήξερε και μας δούλευε ψιλό γαζί;
Έχετε παρατηρήσει οτι όλες οι δηλώσεις της αντιπολίτευσης απο τις πιο ψυχραιμες έως τις πιο μικροπρεπεις αφορούν μονο την οικονομική πολιτική, τους αριθμούς και γενικά το χρηματοπιστωτικό σύστημα?Κανείς δεν κανει λόγο για την τραγική κοινωνική και ανθρωπιστική κατάσταση της χώρας. Είμαστε όλοι σίγουροι οτι αν διορθωθεί η πιστοληπτική θέση της Ελλάδας και επιστρέψουμε στις " αγορες",η κοινωνία θα αναρρώσει άμεσα και αυτόματα. Συναντάς καθημερινά απλούς ανθρώπους να ανησυχούν για τα πρωτογενή πλεονάσματα και την "αιμοραγία" των τραπεζών.Πως φτάσαμε ως εδώ? Γιατί όλοι έχουμε δικαιώματα για καλύτερους μισθούς, καλύτερο μέλλον, καλύτερο tablet ? Τι απέγιναν οι υποχρεώσεις μας απέναντι σε ενα κοινωνικό σύνολο που βρίσκεται σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση? Σε ποιό ιστορικό σημείο το μέλλον των παιδιών μας έγινε ταυτόσημο με το μέλλον των τραπεζών?
Αυτό που εσύ και αρκετοί ακόμα δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι πως κοινωνική ευημερία χωρίς κάποιες προϋποθέσεις δεν μπορεί να υπάρχει. Τα πλεονάσματα, τα χαμηλά επιτόκια, ο υψηλός ανταγωνισμός κ.α είναι τα απαραίτητα, γιατί χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική πολιτική. Τώρα το πως μπορούμε να πετύχουμε όλα αυτά είναι άλλο θέμα αλλα μην αυταπατάστε πως μπορούμε να ζήσουμε καλά αδιαφορώντας γι αυτά τα "νουμερα".
Χαθηκες στη μετάφραση. Κοινωνική ευημερία δεν σημαίνει καλύτερο αυτοκίνητο.Ποιότητα ζωής δεν σημαίνει ακριβότερο κινητό. Θα το καταλάβεις ίσως όταν ζήσεις σε κοινωνίες με υψηλό κατα κεφαλή εισόδημα που τα μικρά παιδιά περνάνε κάθε πρωϊ απο ανιχνευτή μετάλλων για να μπουν στο σχολείο.
Δεν μίλησα ούτε για ακριβά κινητά, ούτε για ακριβα αμάξια. Η οποιαδήποτε κοινωνική ευημερία με οποιαδήποτε έννοια θέλεις έχει και κάποιες προϋποθέσεις. Καμία χώρα παγκοσμίως, μα καμία, δεν έχει κράτος δικαίου στο οποίο οι πολίτες του ευημερούν απο όλες τις απόψεις (ασφάλεια, προοπτικές, επαγγελματικη αποκατάσταση κ.α) χωρίς να έχουν ισοσκελισμένους προυπολογισμούς, πλεονάσματα,εξαγωγές, ανταγωνιστικό επιχειρησιακό περιβάλλον κ.λ.π.Σου ξαναλέω, οι τρόποι και οι μέθοδοι που μπορούμε να τα πέτυχουμε αυτά είναι πολλοί συμφωνώ. Δεν μπορούμε να αδιαφορούμε για αυτά, απλά δεν γίνεται.