Λαγκάρντ: Χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους για να είναι βιώσιμο το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Λαγκάρντ: Χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους για να είναι βιώσιμο το μέλλον της ελληνικής οικονομίας Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

«Χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους ώστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να μπορεί να είναι βιώσιμο», τονίζει σε δήλωσή της η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Πιο αναλυτικά, η κυρία Λαγκαρντ, μιλώντας στην ιταλική οικονομική εφημερίδα, αναφερόμενη στη χώρα μας τόνισε: «Έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη θέση: βασιζόμενο σε συγκεκριμένα στοιχεία, το συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε τη συμφωνία για ένα δάνειο stand-by "κατ' αρχήν". Το κύριο στοιχείο είναι ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους ώστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να μπορέσει να είναι βιώσιμο».

«Η αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε από τους τεχνικούς και η οποία μόλις ολοκληρώθηκε, καθορίζει μια σειρά ενεργειών και benchmarks που είναι ανάγκη να τηρηθούν. Θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Κατά την πρόβλεψή μου, αυτό θα μπορεί να συμβεί στις αρχές του καινούριου χρόνου», συμπληρώνει η διευθύντρια του ΔΝΤ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Οικονομία / Μητσοτάκης και Ντόναχιου επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα καταγράφει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, μειώνει την ανεργία και αυξάνει τις εξαγωγές της - Τι είπαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup για την πορεία της οικονομίας
LIFO NEWSROOM