Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαρτίου οι τιμές του πετρελαίου - Εν μέσω ανάκαμψης της ζήτησης

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαρτίου οι τιμές του πετρελαίου - Εν μέσω ανάκαμψης της ζήτησης Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο. 

Οι τιμές ενισχύθηκαν από τις χαμηλότερα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, τις καθοδηγούμενες από τον ΟΠΕΚ μειώσεις της παραγωγής και την ανάκαμψη της ζήτησης, καθώς οι κυβερνήσεις χαλαρώνουν τους περιορισμούς στις μετακινήσεις του κόσμου που είχαν επιβάλει λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Οι τιμές του αργού έκαναν βουτιά φέτος, με αυτή του μπρεντ να υποχωρεί σε χαμηλό επίπεδο 21 ετών, κάτω από τα 16 δολάρια το βαρέλι τον Απρίλιο, καθώς η ζήτηση είχε καταρρεύσει. Με τη χρήση των καυσίμων να αυξάνεται και τις νέες ενδείξεις ότι η πλεονάζουσα προσφορά εξαλείφεται, η τιμή του μπρεντ υπερδιπλασιάστηκε έκτοτε.

Η τιμή του για παραδόσεις Ιουλίου αυξήθηκε κατά 76 σεντς ή 2,1% στα 36,51 δολάρια το βαρέλι στις 15.20 (ώρα Ελλάδας), ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) σκαρφάλωσε 51 σεντς ή 1,5% στα 34 δολάρια. Και οι δύο αυτοί δείκτες είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM
Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων «Realignments»

Οικονομία / Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων

Ηγετικές προσωπικότητες, think tanks και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς για να χαρτογραφήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της εποχής
LIFO NEWSROOM