Τask Force για τις Τράπεζες συστήνει το υπουργείο Οικονομικών - Για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κοροναϊού

Τask Force για τις Τράπεζες συστήνει το υπουργείο Οικονομικών - Για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κοροναϊού Facebook Twitter
0

Tη σύσταση Task Force στο υπουργείο Οικονομικών για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κοροναϊού στο τραπεζικό σύστημα πρόκειται ν΄ανακοινώσει σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο.

Σύμφωνα με το capital.gr, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, Γιώργος Ζαββός προχώρησε στη σύσταση Ομάδας Συντονισμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κοροναϊού στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το Ελληνικό Χρηματιστήριο. Η ομάδα θα συγκεντρώνει στοιχεία σε ημερήσια βάση και θα προβαίνει στις απαραίτητες παρεμβάσεις, ενώ θα είναι σε συνεχείς επαφές με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Σημειώνεται ότι η μία μετά την άλλη οι χώρες λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την ανακούφιση τόσο των δανειοληπτών όσο και των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Στην Ιταλία αναστέλλονται οι πληρωμές των στεγαστικών δανείων.

Στη Γαλλία το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε χθες από τη Φρανκφούρτη και τον Μηχανισμό Εποπτείας των τραπεζών SSM να επιτρέψει στις τράπεζες να υιοθετήσουν μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις.

Μέτρα ανακούφισης τραπεζών και επιχειρήσεων μελετά σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg και η Γερμανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-capital.gr

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM