Ταξί: Τι σημαίνει η διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο 13%

Μόνιμα στο 13% από 24% ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα ταξί Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Μόνιμα στο 13% από το 24% θα είναι πλέον ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα ταξί, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Οικονομίας νωρίτερα σήμερα.

Η μονιμοποίηση του ΦΠΑ στα ταξί στο 13%, είχε θεσπιστεί ως προσωρινό μέτρο από τον Ιούνιο του 2020, ωστόσο με τη σημερινή απόφαση, αποδεικνύεται η βούληση της κυβέρνησης να υποστηρίξει έμπρακτα τον κλάδο. Εκτός όμως από την φορολογική ελάφρυνση των επαγγελματιών, έρχεται και το πρόγραμμα «Πράσινα Ταξί», από το υπουργείο Μεταφορών.

Το πρόγραμμα αφορά την ανανέωση του στόλου των οχημάτων των ταξί, στο οποίο, το ύψος της επιδότησης είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς φτάνει έως το 40% - της προ ΦΠΑ - αξίας του ταξί, με τη μέγιστη συνολική ενίσχυση να ανέρχεται σε 22.500 ευρώ. 

Οι κινήσεις αυτές από πλευράς κυβέρνησης, δίνουν δίνει ευκαιρία στον κλάδο των ταξί να υποστηρίξει, με καλύτερους όρους, την οικονομική του δραστηριότητα και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του, εκσυγχρονίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στο επιβατικό κοινό.  

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM
Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Οικονομία / Airbnb: Μη νόμιμη η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για το τέλος επιτηδεύματος – Παραπομπή στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Αιτήσεις ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου είχαν καταθέσει η ΠΟΜΙΔΑ, ο «Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων» και πέντε εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων
LIFO NEWSROOM