Το βρεγμένο πουκάμισο του Κόλιν Φερθ από το «Περηφάνεια και Προκατάληψη» βγαίνει σε δημοπρασία

Το βρεγμένο πουκάμισο του Κόλιν Φερθ από το «Υπερηφάνεια και Προκατάληψη» βγαίνει σε δημοπρασία Facebook Twitter
Ο Κόλιν Φερθ στην επίμαχη σκηνή της ταινίας.
0

Το βρεγμένο πουκάμισο που φορούσε ο Κόλιν Φερθ περπατώντας στα χωράφια  μετά από μια βουτιά σε μια λίμνη κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μεταφοράς του κλασικού μυθιστορήματος «Περηφάνεια και Προκατάληψη» δημοπρατείται στην Kerry Taylor Auctions στο Λονδίνο.

Η Cosprop, ένας οίκος κοστουμιών που ιδρύθηκε το 1965 από τον βραβευμένο με Όσκαρ και Bafta σχεδιαστή John Bright και την Kerry Taylor Auctions, θα δημοπρατήσει το πουκάμισο, το οποίο εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 7.000 και 10.000 £, μαζί με περισσότερα από 60 κοστούμια από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Κόλιν Φερθ έπαιξε τον Φιτζγουίλιαμ Ντάρσι στη μεταφορά του μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν το 1995 στο BBC, με την συμπρωταγωνίστριά του Τζένιφερ Αλ που εκπλήσσεται όταν επισκέπτεται το κτήμα του Pemberley και τον βλέπει να βγαίνει από το νερό στάζοντας.

Στη δημοπρασία θα υπάρχουν και ένα vintage φόρεμα ταφτά Christian Dior της δεκαετίας του 1950, που φορούσε η Μαντόνα στην ταινία Evita του 1996, και το κοστούμι Sleepy Hollow του Τζόνι Ντεπ, μαζί με κοστούμια των Τζούλι Άντριους, Τζουντ Λο, Τομ Χάρντι, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζούντι Ντεντς, Ρέιφ Φάινς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Νικόλ Κίντμαν κ.ά. και είναι δωρεές για να συγκεντρωθούν κεφάλαια για το Bright Foundation, ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης που ιδρύθηκε από τον ενδυματολόγο Τζον Μπράιτ ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για τα κοστούμια του στην ταινία «Δωμάτιο με Θέα». 

Ο Τζον Μπράιτ δήλωσε ότι «Νιώθω απίστευτα τυχερός που μπόρεσα να ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι, τη σχεδίαση κοστουμιών για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι τέχνες και η δημιουργικότητα μπορούν να διαμορφώσουν πιο ευτυχισμένα και υγιή παιδιά και να βοηθήσουν τους νέους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους».

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζάρμους, Σμαραγδής και Μπομπ Σφουγγαράκης τα Χριστούγεννα στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζάρμους, Σμαραγδής και Μπομπ Σφουγγαράκης τα Χριστούγεννα στους κινηματογράφους

Η ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, το εγχώριο biopic του Καποδίστρια και ένας αγαπημένος παιδικός ήρωας πάνω στην ώρα για τις γιορτές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM