Coldplay: Άνοιξαν οι πύλες της συναυλίας της χρονιάς για τους 60.000 θεατές- «Πάρτι» στο ΟΑΚΑ

Coldplay: Άνοιξαν οι πύλες της συναυλίας με τους 60.000 θεατές Facebook Twitter
Coldplay, φωτ.: ΕΡΑ
0

Άνοιξαν οι πύλες της πρώτης συναυλίας των Coldplay στην Αθήνα και οι Βρετανοί είναι έτοιμοι να ψυχαγωγήσουν το πολυπληθές κοινό. 

Στη συναυλία που αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα στις 7 μ.μ., οι Coldplay πρόκειται να εμφανιστούν μπροστά σε 60.000 θεατές ενώ άλλοι τόσοι θα παρακολουθήσουν την συναυλία της χρονιάς και αύριο. 

Για την ασφάλεια του κοινού ενόψει των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Αθήνα, το συγκρότημα δημοσιοποίησε στα social media οδηγίες και συμβουλές, στα ελληνικά και στα αγγλικά, για την αντιμετώπιση της ζέστης στο κοινό τους που δεν θα προέρχεται μόνο από τη χώρα μας, αλλά και από το εξωτερικό. 

Για τους θεατές των συναυλιών των Coldplay στο ΟΑΚΑ υπάρχουν μερικοί επιπλέον κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να παρακολουθήσουν το θέαμα επί σκηνής απερίσπαστοι και χωρίς απρόοπτα. Υπενθυμίζεται ότι οι Coldplay αναμένονται επί σκηνής στις 21.15 ακριβώς, για να ξεκινήσουν το υπερθέαμά τους με τίτλο «Music of the Spheres». Η συναυλία θα ξεκινήσει με την Αντωνία Καούρη που εμφανίζεται στις 19:00 και τη Maisie Peters στις 20:00.  

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται στους θεατές της συναυλίας των Coldplay στο ΟΑΚΑ 

  • Δεν επιτρέπεται σε κανένα σημείο του σταδίου η χρήση πλαστικών μιας χρήσης. 
  • Δεν φέρνουμε μαζί μας γυάλινα ή μεταλλικά παγούρια και μπουκάλια. 
  • Δεν έχουμε μαζί μας backpacks και μεγάλες τσάντες. 
  • Επιτρέπονται τσαντάκια «χιαστί», «μπανάνες» και τσάντες μεγέθους σελίδας χαρτιού Α4 (30cm X 21cm). 
  • Επιτρέπονται επαναχρησιμοποιούμενα παγούρια, το οποία μπορούμε να γεμίζουμε από τις βρύσες πόσιμου νερού που θα υπάρχουν σε εμφανή σημεία. 
  • Έχουμε το εισιτήριο στο κινητό μας και αποφεύγουμε τις εκτυπώσεις. 
  • Χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ποδήλατο ή και ηλεκτρικά πατίνια και αποφεύγουμε το αυτοκίνητο. 
  • Τα LED wristbands (βραχιολάκια) επιστρέφονται μετά το τέλος της συναυλίας. 
  • Στα Bar της αρένας το κοινό θα εξυπηρετείται μόνο με τη χρήση POS. 

Coldplay: Πώς μείωσαν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της τουρνέ τους κατά 59%

Το περιβαλλοντικό τους σχέδιο κατά τη διάρκεια των περιοδειών τους εστιάζει σε τέσσερα σημεία:

– Ηλιακά πάνελ, δάπεδα με κινητική ενέργεια και στατικά ποδήλατα που βοηθούν στην τροφοδότηση των χώρων

– Ελαχιστοποίηση των αεροπορικών ταξιδιών, με χρήση βιώσιμων καυσίμων όπου η πτήση είναι αναπόφευκτη

 Φωτισμό με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

– Κατασκευή σκηνικών με βιώσιμα υλικά, όπως είναι το μπαμπού

Ο Καθηγητής Τζον Ε. Φερνάντεζ του MIT επαίνεσε τη μπάντα για την «καθιέρωση ενός νέου προτύπου για ολόκληρη τη μουσική βιομηχανία». Δήλωσε: «Με κάθε επόμενο έτος της περιοδείας τους, δείχνουν μια εξελισσόμενη όραση και αυξημένη δέσμευση για τη μετάβαση της μουσικής βιομηχανίας προς την πραγματική και ανθρώπινη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα του πλανήτη».

Μιλώντας στο πρόγραμμα Today του BBC Radio 4 τον Δεκέμβριο, ο Κρις Μάρτιν είπε ότι θέλει να αποδείξει ότι οι βιώσιμες περιοδείες είναι εφικτές. Επισήμανε μάλιστα ότι η απόφαση της μπάντας να υιοθετήσει μία φιλική προς το περιβάλλον στάση δεν είναι υποκριτική και δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα.

Το παράδειγμα των Coldplay έχουν ακολουθήσει οι The 1975 και η Billie Eilish, εφαρμόζοντας πιο «πράσινες» επιλογές στις συναυλίες και τις παραγωγές τους, προωθώντας οικολογικές λύσεις για τη μουσική βιομηχανία.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM
Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Πολιτισμός / Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Ο δικαστής είχε αποφανθεί τότε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως η Lipa ή οι συνδημιουργοί της είχαν ποτέ «πρόσβαση» στο τραγούδι του συγκροτήματος – βασικό προαπαιτούμενο για τη στοιχειοθέτηση περί λογοκλοπής
LIFO NEWSROOM