Χατζηγιάννης: Σκοπός μου δεν είναι να μη πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν

Χατζηγιάννης: Σκοπός μου δεν είναι να μη πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν Facebook Twitter
1

Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ζητήθηκε σήμερα η υπόθεση του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, για το πρόστιμο των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ που του έχει επιβληθεί σχετικά με τα εμβάσματα που είχε στείλει στην Κύπρο, τη διετία 2010-2011.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την υπ' αρθμ.884/2016 απόφασή του, απάντησε σε προδικαστικά ερωτήματα του Διοικητικού Εφετείου, σχετικά με τη φορολόγηση εμβασμάτων εξωτερικού του κ. Χατζηγιάννη και σήμερα συζητήθηκε και πάλι η υπόθεσή του στο Διοικητικό Εφετείο.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, απευθυνόμενος στους δικαστές ανέφερε: «Μόνη μου ελπίδα είναι η απόφασή σας. Έχω πληγεί ανεπανόρθωτα, με διάφορους τρόπους, από αυτήν την υπόθεση. Θέλω μόνο να σας πω ότι σκοπός μου δεν είναι να μην πληρώσω, αλλά να πληρώσω αυτά που μου αναλογούν».

Σύμφωνα με τη συνήγορο του τραγουδιστή, Ευαγγελία Μάντζου, για τα επίμαχα εμβάσματα, ύψους 5,3 εκατ. ευρώ, για τα οποία ο κ. Χατζηγιάννης μπήκε στο στόχαστρο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, έχει υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, καταβάλλοντας το εξοντωτικό, όπως σημείωσε, ποσό των 45.000 ευρώ το μήνα. Ακόμη, τόνισε ότι ο τραγουδιστής εργάζεται από 18 ετών και από το 2000 έως το 2010 έχει καταβάλει φόρους που υπερβαίνουν τα 3,5 εκατ. ευρώ, προσθέτοντας πως μετέφερε σε δύο λογαριασμούς του 5,3 εκατ. ευρώ, τα οποία ήταν φορολογημένα και γνωστής προέλευσης.

Τον κ. Χατζηγιάννη συνόδευε ο λογιστής του, ο οποίος προσκόμισε στο δικαστήριο, μέσω της δικηγόρου, τραπεζικά και φορολογικά παραστατικά προς ενίσχυση των ισχυρισμών του. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια σημαντική έκθεση στο Παρίσι με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη

Πολιτισμός / Μια σημαντική έκθεση στο Παρίσι με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη

Η συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με το Musée du Quai Branly στο Παρίσι φέρνει στο σήμερα το μεγάλο ερώτημα, που προέκυψε τη δεκαετία του 1930 και απασχόλησε τους σουρεαλιστές αλλά και την επιστημονική κοινότητα της εποχής, σχετικά με το τι θεωρούμε αντικείμενο τέχνης. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Αθήνα: Πως γλύτωσε από την μπουλντόζα ένα ιστορικό κτίριο της πόλης

Πολιτισμός / Πώς ένα ιστορικό κτίριο της Αθήνας γλίτωσε από την μπουλντόζα

Όσα αναφέρουν στη LiFO επιστήμονες από τις δύο οργανώσεις που προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας να αποτραπεί η κατεδάφιση μιας μεσοπολεμικής κατοικίας και να χαρακτηριστεί το κτίριο διατηρητέο.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ