Η Κριστίνα Ρίτσι ζήτησε περιοριστικά μέτρα εναντίον του πρώην συζύγου της: «Με χτυπούσε, νόμιζα θα με σκοτώσει»

Η Κριστίνα Ρίτσι ζήτησε περιοριστικά μέτρα εναντίον του πρώην συζύγου της: «Με χτυπούσε, νόμιζα θα με σκοτώσει» Facebook Twitter
0

Η Κριστίνα Ρίτσι ζήτησε για περιοριστικά μέτρα εναντίον του εν διαστάσει συζύγου της, Τζέιμς Χίρντεγκεν, έξι μήνες μετά την αίτηση διαζυγίου. 

Δικαστής επικύρωσε το αίτημα της ηθοποιού και σύμφωνα με την περιοριστική εντολή, ο Χίρντεγκεν πρέπει να μένει περίπου 90 μέτρα μακριά από την Ρίτσι, ενώ στερείται επίσης των δικαιωμάτων επίσκεψης τους 6χρονου γιου τους, Φρέντι και πρέπει να μένει μακριά και από τον σκύλο της οικογένειας. 

Η 40χρονη ηθοποιός ισχυρίζεται πως κακοποιήθηκε σωματικά από τον Χίρντεγκεν, που σύμφωνα με τον δικηγόρο του, «αρνείται όλες τις κατηγορίες που φέρεται να συνέβησαν εντός του 2020». 

Στην αγωγή, η Ρίτσι υποστηρίζει πως υπέστη «σοβαρή σωματική και συναισθηματική βία» από τον Χίρντεγκεν «με πολλές από τις βιαιότητες να συμβαίνουν μπροστά στον γιο τους», λέγοντας πως η κακοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά την εγκυμοσύνη της τον Οκτώβριο του 2013. 

«Άρχισα να νιώθω φοβερά απομονωμένη», φέρεται να δήλωσε στην αγωγή η ηθοποιός, περιγράφοντας ένα περιστατικό από οικογενειακές διακοπές στη Νέα Ζηλανδία όπου ο Χίρντεγκεν «είπε κάτι που με έκανε να σκεφτώ πως μπορεί να με σκοτώσει». 

«Είπε πως ο μόνος τρόπος να με λυπηθεί ήταν αν με έβλεπε διαμελισμένη σε κομματάκια», αναφέρει η αγωγή, «Εκείνη τη νύχτα έκρυψα όλα τα μαχαίρια από το σπίτι όπου μέναμε. Φοβήθηκα για τη ζωή μου και εκείνη του γιου μου. Κοιμήθηκα σε ξεχωριστό δωμάτιο με τον Φρέντι και κλείδωσα την πόρτα». 

Η πρώην πρωταγωνίστρια του Addams Family ισχυρίζεται πως ο εν διαστάσει σύζυγός της, της «επιτέθηκε βίαια» στις 16 Δεκεμβρίου 2019. 

Μήνες αργότερα, η Ρίτσι είπε στον Χίρντεγκεν ότι θέλει διαζύγιο και «το μόνο που κατάφερα ήταν να εγκλωβιστώ σε ένα σπίτι με έναν άντρα που με κακοποιούσε σωματικά και συναισθηματικά, και γνώριζε πως ήθελα να τελειώσει αυτός ο γάμος».

Όταν ξέσπασε η πανδημία και επιβλήθηκε lockdown, η Ρίτσι λέει πως ο Χίρντεγκεν «επικεντρώθηκε απλώς στο να με τιμωρεί και να με τρομοκρατεί 24 ώρες το 24ωρο», προσθέτοντας πως «φοβόμουν να κοιμηθώ τη νύχτα». 

Στις 2 Ιουνίου, η ηθοποιός ισχυρίζεται πως ο Χίρντεγκεν την κυνήγησε μέσα στο σπίτι, θέλοντας να της πάρει το κινητό ενώ εκείνη προσπαθούσε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. «Με άρπαξε από τα χέρια, με έσυρε και με χτύπησε πάνω στο μπάρμπεκιου που έχουμε στον κήπο. Ήμουν γεμάτη μελανιές, γδαρσίματα και ο γοφός μου είχε τραυματιστεί, κάτι που με πονάει μέχρι σήμερα». 

Στις 25 Ιουνίου, η Ρίτσι λέει πως ο Χίρντεγκεν την ακολουθούσε μες στο σπίτι «όλο το πρωί, μου φώναζε, με έφτυνε, μου πετούσε καφέ αλλά και μια καρέκλα» παρουσία τους γιου τους. Τότε κάλεσε την αστυνομία και πέτυχε επείγουσα εντολή προστασίας από τον Χίρντεγκεν. 

Η ηθοποιός λέει επίσης πως φοβάται για τον γιο τους επειδή ο Χίρντεγκεν «συνεχίζει να απειλεί πως θα απαγάγει τον Φρέντι». 

Την ίδια στιγμή, ο Τζέιμς Χίρντεγκεν, μέσω του δικηγόρου του, ανέφερε πως θα καταθέσει αγωγή για ενδοοικογενειακή βία από πλευράς της Ρίτσι «την οποία πυροδοτούσε μερικώς η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών». «Οι ισχυρισμοί του πελάτη μου επιβεβαιώνονται από έγγραφα δια χειρός Ρίτσι, στα οποία ζητά συγγνώμη για την συμπεριφορά της», σημείωσε ο δικηγόρος του. 

Η Κριστίνα Ρίτσι διαψεύδει τις κατηγορίες του. Οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 2013 και η ηθοποιός κατέθεσε αίτηση διαζυγίου τον Ιούνιο του 2020. 

Με πληροφορίες από People

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM