Η Όπρα για πρόεδρος: Οι φανς έχουν πάθει αμόκ και κάποιοι διαρρέουν πως το σκέφτεται

Η Όπρα για πρόεδρος: Οι φανς έχουν πάθει αμόκ και κάποιοι διαρρέουν πως το σκέφτεται Facebook Twitter
5

Οι θαυμαστές της διάσημης παρουσιάστριας Όπρα Ουίνφρεϊ έβαλαν στην κυριολεξία σήμερα φωτιά στο Twitter προτρέποντάς την να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Το «Oprah for president» ξεκίνησε στον απόηχο της συγκλονιστικής κι εμπνευσμένης ομιλίας που εκφώνησε στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, στην οποία έκανε λόγο για μια «νέα ημέρα» που ξεκινά για όσες γυναίκες αποκάλυψαν τα περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς στο Χόλιγουντ και ευρύτερα.

Την ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες ακολούθησε ένας καταιγισμός μηνυμάτων στο Twitter με τις ετικέτες "#Oprahforpresident" και "#Oprah2020". Η Όπρα είναι η πρώτη Αφροαμερικανή που τιμήθηκε με ένα βραβείο για τη συνολική καριέρα της.

Η 63χρονη Όπρα, ηθοποιός, παραγωγός ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και διευθύνουσα σύμβουλος του τηλεοπτικού δικτύου OWN, στην πραγματικότητα σκέφτεται το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα, μετέδωσε σήμερα το CNN, επικαλούμενο δύο στενούς φίλους της. Το CNN δεν κατονόμασε τις πηγές του, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ο ένας εξ αυτών επισήμανε ότι η Ουίνφρεϊ δεν έχει προς το παρόν λάβει καμία συγκεκριμένη απόφαση.

«Στην ομιλία της, διάρκειας 9 λεπτών, η @Oprah είχε περισσότερο προεδρικό χαρακτήρα απ' όσο ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου εδώ και έναν χρόνο» έγραψε η Κάρι Πενιμπέικερ, μέλος της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, στο Twitter, αναφερόμενη στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Αυτή η ομιλία είχε τα πάντα. #timesup #oprahforpresident» τουίταρε η Κάσι Άρσενολτ, παρουσιάστρια στη Βοστόνη. Μία από τις πολλές εκκλήσεις προκειμένου η Ουίνφρεϊ να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές, τον Νοέμβριο του 2020.

Παλιότερα, η 63χρονη τηλεπερσόνα και επιχειρηματίας είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο. Για παράδειγμα είχε απαντήσει σε μια συνέντευξη στο CBS όταν της τέθηκε το ερώτημα για τις προεδρικές του 2020 ότι «δεν θα υπάρξει καμία υποψηφιότητα οποιουδήποτε είδους για εμένα».

Εντούτοις, η εφημερίδα Los Angeles Times επικαλέστηκε τον Στέντμαν Γκράχαμ, τον σύντροφο της Ουίνφρεϊ στις επιχειρήσεις και την προσωπική της ζωή, ο οποίος δήλωσε χθες: «Ο κόσμος θα αποφασίσει... Οπωσδήποτε θα το κάνει».

Πολιτισμός
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν: Ένα έπος δράσης βασισμένο στην «Οδύσσεια» του Ομήρου

Πολιτισμός / Η νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν: Ένα έπος δράσης βασισμένο στην «Οδύσσεια» του Ομήρου

Ο Νόλαν έχει συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό καστ για την επική αφήγηση. Μεταξύ των πρωταγωνιστών βρίσκονται οι Ματ Ντέιμον, Τομ Χόλαντ, Αν Χάθαγουεϊ, Ζεντάγια, Λουπίτα Νιόνγκο, Ρόμπερτ Πάτινσον και Σαρλίζ Θερόν
LIFO NEWSROOM
«Her Story»: Η κινεζική απάντηση στη «Barbie» που σπάει ταμεία και σηκώνει θύελλα αντιδράσεων

Πολιτισμός / «Her Story»: Η κινεζική απάντηση στη «Barbie» που σπάει ταμεία και σηκώνει θύελλα αντιδράσεων

Η ταινία, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τη Shao Yihui, καταγράφει τη ζωή τριών γυναικών στη Σαγκάη, μέσα από ιστορίες που αναδεικνύουν τη σύγχρονη γυναικεία ενδυνάμωση
LIFO NEWSROOM
Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Πολιτισμός / Τέχνη και διασκέδαση για τις γιορτές

Νέες ταινίες, πάρτι, κλασική μουσική, σημαντικές εικαστικές εκθέσεις και στολισμένα spots στην πόλη για τις εβδομάδες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Εγώ θα την ψήφιζα.Μετά τον υπερφίαλο κλόουν με το περουκίνι,ο οποιοσδήποτε θα φαινόταν ικανότερος,όχι η Όπρα με το πολυμήχανο μυαλό και το επικοινωνιακό ταλέντο...
Συγχαρητήρια, είσαι ένας από τους λόγους για τους οποίους παίζει να ξαναβγεί ο Trump. Το να ψηφίζεις κάποιον μόνο λόγω φύλου και αναγνωρισιμότητας και επειδή πετάει τσιτάτα για ισότητα, σεξισμό κλπ. κλπ. σε ασφαλή ακροατήρια ενώ η ίδια είναι δισεκατομμυριούχος και στην πραγματικότητα ούτε που ενδιαφέρεται, δεν είναι λύση. Και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα με την Κλίντον και το πώς έχασε.
Λύση;Εγώ δεν μίλησα για λύση.Ευτυχώς δεν εξαρτάται από μένα το πολιτικό μέλλον της Αμερικής-δυστυχώς,γιατί ψηφίζω σε ένα χωριό της Ανατολικής Μακεδονίας και έχω να αντιμετωπίσω χειρότερα διλήμματα περί ψηφοφορίας... :)Η Όπρα είναι αδιαμφισβήτητα μια έξυπνη,αυτοδημιούργητη και πετυχημένη γυναίκα.Σε μια χώρα που προέδρευσαν ο Ρήγκαν,ο Μπους Jr και τώρα προεδρεύει ο Τραμπ,θεωρώ ότι υπάρχει χώρος και για τη Γουίνφρεϊ,αν η ίδια το αποφασίσει.Γιατί όχι;Αν μη τι άλλο,από σεξιστικά τσιτάτα,προτιμώ να ακούω τσιτάτα κατά του σεξισμού και της παρενόχλησης,από μια γυναίκα που κακοποιήθηκε όταν ήταν ανήλικη.Επίσης,πιστεύω ακράδαντα ότι η επανεκλογή του Τραμπ θα κριθεί από την απόδοσή του και από την όποια δημοφιλία διατηρήσει μέχρι το 2021 και λιγότερο από το ποιον θα έχει να αντιμετωπίσει ως αντίπαλο.Και φυσικά,όλα αυτά,αν αποφασιστεί να πάει για δεύτερη θητεία.Τέλος,η Κλίντον έχασε τις εκλογές όχι γιατί δεν την ψήφισε ο λαός,αλλά γιατί το εκλογικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι κάπως πιο περίπλοκο-ψήφοι,εκλέκτορες,πολιτείες και τα λοιπά.Στην πραγματικότητα,συγκέντρωσε εκατομμύρια παραπάνω ψήφους από τον Τραμπ.Τραγικό,αλλά αυτό είναι το σύστημά τους.
Καθόλου τραγικό το σύστημά τους αγαπητή supreme, έγινε έτσι ώστε όλοι οι πολίτες ακόμα και των λιγότερο πυκνοκατοικημένων πολιτειών να έχουν λόγο στο αποτέλεσμα. Αλλιώς οι υποψήφιοι θα κάναν καμπάνιες σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες και οι mid states θα ήταν στη μοίρα τους (ότι έκανε η Κλίντον πρακτικά, δεν είναι τυχαίο ότι ο Τραμπ έχασε στα πολύ μεγάλα αστικά κέντρα και κέρδισε όλες σχεδόν τις μεσαίες πολιτείες). Οι άνθρωποι απλώς, όσο και αν δεν αρέσει αυτό, βαρέθηκαν σχεδόν παντού να εκλέγουν επαγγελματίες πολιτικούς και ορθώς κατ'εμέ. Η Oprah πάντως είναι πιο πολύ της ''πιάτσας'' απ'ότι η Hillary και αυτό είναι υπέρ της, αν και αυτή ζει στη φούσκα του Hollywood και της βιομηχανίας του θεάματος εδώ και πάρα πολύ καιρό. Εδώ θα είμαστε και θα δούμε.
Το "τραγικό"πήγαινε στο ότι εν τέλει βγήκε ο Τραμπ και όχι ως κριτική στο εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ-όχι πολύ σωστά διατυπωμένο,αλλά δεν τον χωνεύω τον Τραμπ με τίποτα όμως-όλα εκεί καταλήγουν στο μυαλό μου... :)Έχεις δίκιο,η Κλίντον παραήταν κατεστημένο και δεν τον πήρε πολύ στα σοβαρά τον Τραμπ,αλλά ούτε και τους λόγους που είχε τόσο γκελ σε συγκεκριμένα target groups.Νομίζω ότι όλοι τώρα ξέρουν καλύτερα.Έχει πολύ δρόμο η ιστορία μέχρι τότε...οψόμεθα λοιπόν.