Κλειστά σήμερα μεγάλα μουσεία της χώρας λόγω απεργίας των εργαζομένων

Κλειστά σήμερα μεγάλα μουσεία της χώρας λόγω απεργίας των εργαζομένων Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου.
0

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα πέντε μεγάλα δημόσια μουσεία της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).

Πρόκειται για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και 4ωρη στάση εργασίας σε όλους τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας (08.00π.μ.-12.00μ.μ.).

Η εξαγγελία των συγκεκριμένων κινητοποιήσεων θα γίνει από την Ομοσπονδία, ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, ώστε να καλύπτονται όλες οι ειδικότητες των εργαζομένων που θα συμμετέχουν τόσο στην απεργία, όσο και στη 4ωρη στάση εργασίας.

Ο ΣΕΑ στη ΓΣ αποφάσισε «την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου για τη μετατροπή των πέντε μεγάλων δημόσιων αρχαιολογικών Μουσείων σε ΝΠΔΔ», καθώς, μεταξύ άλλων, «διαμελίζει την Αρχαιολογική Υπηρεσία και κατακερματίζει την ενιαία προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ μιλά για ένα «νομοσχέδιο που ανεπίκαιρα νομοθετείται, χωρίς προηγουμένως να έχουν αντιμετωπιστεί ενδογενείς αδυναμίες της λειτουργικής διαδικασίας των Μουσείων. Επίσης, από τη μεταβολή που επιφέρει η ψήφιση και η εφαρμογή του δημιουργούνται προβλήματα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Με βάση αυτά τα δεδομένα καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να αποσύρει το νομοσχέδιο σε κάθε άλλη περίπτωση να αντιμετωπίσει με προσήνεια τα προβλήματα που παρουσιάζονται από την επιλογή της ψήφισης του».

«Απεργούμε για να μην επιτρέψουμε την είσοδο ιδιωτών στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους. Οι συνάδελφοι αρχιφύλακες να φροντίσουν για το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας», σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Τούθμωσι Β'

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα
LIFO NEWSROOM
Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM