Νύχτες στην Αθήνα

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter
1

Live

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter

 

Dub Inc., Παρασκευή 21/2, 20:30, Gagarin 205, Λιοσίων 205, 211 4112500, €20-23.

H κορυφαία ευρωπαϊκή world reggae μπάντα έρχεται ξανά στην Ελλάδα μετά από τρία χρόνια. Οι Γάλλοι Dub Inc. είναι για πολλούς το πιο επιτυχημένο reggae συγκρότημα στον κόσμο αυτήν τη στιγμή. Οι μουσικές τους επιρροές είναι πολλές και διαφορετικές: αφρικάνικοι παραδοσιακοί ρυθμοί και μελωδίες, πολλά στοιχεία reggae, dub, hip hop, electro-dub και dancehall. Εδώ και 17 χρόνια επιβεβαιώνουν συνεχώς τη φήμη τους σε όλο τον κόσμο με εξαιρετικές ζωντανές εμφανίσεις. Οι τρεις συναυλίες στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο) αποτελούν μια στάση στο πλαίσιο της μεγάλης παγκόσμιας περιοδείας τους «Paradise Tour 2014» με αφορμή την προ ολίγων μηνών κυκλοφορία του ομώνυμου άλμπουμ τους. Πολλοί λένε ότι είναι η πιο ολοκληρωμένη δουλειά τους μέχρι σήμερα και ότι μέσα σε αυτό θα ανακαλύψεις σαφείς πολιτικές αναφορές και σκληρή κριτική στο γαλλικό πολιτικό σύστημα. Η reggae αποτελεί και πάλι τη βάση, όμως συνυπάρχουν και αρκετά στοιχεία dancehall, dub, ακόμα και αλγερινή rai μουσική. Μαζί τους οι Έλληνες Los Dos O Mas. Η πολύχρωμη παλέτα τους που αποτελείται από reggae, ska, blues, swing jazz, flamenco, funk, rock, world music και η ενέργειά τους επί σκηνής τούς έχουν κάνει να ξεχωρίσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Party

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter

Γλετζair takes off w/ Nikolas Gale, Mar-p, Chris Kas, Παρασκευή 21/2, 23:00, Gazaki Loft, Τριπτολέμου 31, Γκάζι, 694 0629755

Το γλετζair project είναι ένα –νέο σχετικά– διαδραστικό mobile party. Η φιλοσοφία του πάρτι είναι απλή: καθένα αποτελεί ένα ταξίδι με διαφορετικό προορισμό και η γλετζair αναλαμβάνει να μας ταξιδέψει εκεί. Το concept συνοδεύεται από συγκεκριμένο dress code, σχετικό με τον προορισμό κάθε φορά, και ενεργό συμμετοχή όλου του προσωπικού του εκάστοτε χώρου. Υπάρχουν πιλότοι και πλήρωμα με την αντίστοιχη ενδυμασία, ενώ γίνονται διάφορες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της πτήσης. Στα σκαριά βρίσκεται και η γλετζair miles & more card, η οποία θα προσφέρει διάφορα προνόμια στους frequent flyers. Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2013 με αναχώρηση από το Mansion Pool Bar και προορισμό τη Χαβάη. Έχοντας ήδη καταγράψει πολλά αεροπορικά μίλια σε προορισμούς όπως οι Mexico City, Woodstock, Highlands, Sin City, New York City, Carribean και αναχωρήσεις από Grey, Dodo's, Hitchcocktales, Maisha, Bookali, η γλετζair ετοιμάζεται για την επόμενη της πτήση την Παρασκευή 21/2 από το Gazaki Loft με προορισμό τη Wonderland και dress code masqué. Οι καλεσμένοι που θα πλαισιώνουν τον resident DJ Chris Kas αυτήν τη φορά θα είναι οι Nikolas Gale και Mar.P.

Festival

Νύχτες στην Αθήνα Facebook Twitter

Sparkling Sound Festival, 20, 21/2, six d.o.g.s, Αβραμιώτου

Έλληνες και Δανοί καλλιτέχνες θα εμφανιστούν από κοινού, σε μια σύμπραξη ανατρεπτικής ηλεκτρονικής μουσικής και ακραίας ηχοπλασίας για δύο μέρες στο six d.o.g.s. Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν δημιουργικά τον χώρο ανάμεσα σε διάφορες περίεργες και άκρως ενδιαφέρουσες έννοιες, όπως ο ηλεκτρακουστικός αυτοσχεδιασμός, ο θόρυβος, η τραγουδοποιία, οι βόμβοι, η φωνητική αποδόμηση, η ιστορικότητα και η μελωδικότητα, αποσκοπώντας σε μια επί της ουσίας ψυχαγωγική (με την κυριολεκτική σημασία της λέξης) εμπειρία. Πέμπτη 20/2:Μαρίνος Κουτσομιχάλης, Morten Carlsen, Αλέξανδρος Δρυμωνίτης, Sοs Gunver Ryberg. Παρασκευή 21/2: Τάσος Στάμου, Sofus Forsberg, Jørgen Teller, Nikos Kyriazopoulos.

Gus & Bonso


 

Το γνωστό δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής Gus & Bonso την Παρασκευή 21/2 στο νέο μπαρ της πόλης L' Arc, Πανεπιστημίου 10, στη στοά του Wild Rose.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια