O Κάνιε Γουέστ γράφει βιβλίο φιλοσοφίας και εξερευνά το χρόνο

O Κάνιε Γουέστ γράφει βιβλίο φιλοσοφίας και εξερευνά το χρόνο Facebook Twitter
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
6

Ο πολύπτυχος Κάνιε Γουέστ δε σταματάει να εκπλήσσει καθημερινά το κοινό του. Ο διάσημος ράπερ, παραγωγός, επιχειρηματίας, σχεδιαστής μόδας είναι μία αδιαμφισβήτητη ιδιοφυΐα.

Αυτή τη φορά φαίνεται ότι πρόκειται να δώσει στο κοινό του μία ιδέα για το πως λειτουργεί το πολύπλοκο «τρελό» μυαλό του με ένα δικό του βιβλίο φιλοσοφίας.

Ο Γουέστ αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω σε ένα βιβλίο φιλοσοφίας, κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης για το Hollywood Reporter, με τον σχεδιαστή εσωτερικών χώρων Axel Vervoordt.

Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης ήταν για το πώς η μόδα και η δημιουργία δεν πρέπει να «ζουν» μέσα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Σύμφωνα με τον Γουέστ, η έμπνευση πρέπει να προέρχεται από το παρελθόν με το βλέμμα προς το μέλλον, να σπάσει τα όρια του «τώρα».

«Πιστεύω ότι όλος ο χρόνος είναι τώρα. Το μέλλον είναι εδώ τώρα, το παρελθόν είναι εδώ τώρα», εξηγεί ο Γουέστ.

Συνέχισε λέγοντας ότι σκοπεύει να εξηγήσει την ιδέα ακόμη περισσότερο σε ένα βιβλίο που γράφει με τίτλο «Break the Simulation» («Σπάστε την προσομοίωση»).

Εξήγησε ότι το βιβλίο του θα εξερευνήσει το τώρα, το παρόν.

«Έχω αυτή τη φιλοσοφία, ή ας το πούμε απλά μία αντίληψη γιατί κάποιες φορές η λέξη φιλοσοφία ακούγεται κάτι πολύ βαρύ» είπε.

«Έχω μία αντίληψη για τις φωτογραφίες και είμαι διχασμένος για τις φωτογραφίες - για τους ανθρώπους που έχουν εμμονή με φωτογραφίες - γιατί σε βγάζουν από το παρόν και σε μεταφέρουν στο παρελθόν ή στο μέλλον. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καταγράψουν, όμως πολλές φορές ξεπερνούν τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι "κατοικούν" υπερβολικά στις αναμνήσεις» αναφέρει.

«Οι άνθρωποι πάντα θέλουν να ακούν την ιστορία από κάτι, το οποίο είναι σημαντικό, όμως νομίζω ότι δίνεται υπερβολική σημασία στην ιστορία. Ένα από τα πράγματα που σκέφτηκα ότι είναι ενδιαφέρον, είναι πόσο πίσω ανατρέχουν οι άνθρωποι στο παρελθόν, ειδικά όταν δουλεύεις στη μόδα. Υπάρχουν άνθρωποι που θα ανατρέξουν και θα κάνουν αναφορά σε κάτι από τη δεκαετία του 1920 ή του 1940, ειδικά για τα αθλητικά είδη» συνεχίζει.

«Δούλευα με έναν τύπο, τον Ντέιβιντ Κάσαβαντ και κοιτούσαμε ένα αθλητικό παντελόνι από τη δεκαετία του 1940 και ένα από το 1980. Και μου φάνηκε ενδιαφέρον ότι αρνούνταν να πάει πίσω στο 1940 ως αναφορά, ότι ήθελε να εστιάσει σε αναφορές κοντά στο παρόν, στο τώρα. Δεν λέω αυτό, ξέρετε, ότι είναι κακό να πας τόσο πίσω» ανέφερε γελώντας.

«Το πως χρησιμοποιείς το χρόνο είναι ανάλογο με το να είσαι κάποιος που μπορεί να κόψει ένα διαμάντι. Η ικανότητα να διατηρεί κανείς το χρόνο είναι περισσότερο πολύτιμη από την ικανότητα να διατηρεί ένα διαμάντι γιατί ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος πόρος μας. Έτσι χρησιμοποιώντας κάτι διαχρονικό για να μας θυμίσει τι είναι ο χρόνος, είναι καλή συμφωνία».

Απ'ότι φαίνεται λοιπόν, ο Κάνιε Γουεστ πρόκειται στο μέλλον να δώσει στους θαυμαστές του ένα μάθημα για το χρόνο και τη διαχρονικότητα.

Με πληροφορίες από Rolling Stone

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν έχω έτοιμη λύση αλλά οφείλουμε να συνεργαζόμαστε» λέει ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Πολιτισμός / Γλυπτά Παρθενώνα: «Δεν έχω έτοιμη λύση αλλά οφείλουμε να συνεργαζόμαστε» λέει ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

 «Θα ήθελα να μιλήσουμε περισσότερο για μια εταιρική σχέση παρά να συζητήσουμε για την ιδιοκτησία»: Για το αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα μίλησε ο επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου
LIFO NEWSROOM
Διαμαντένιο κολιέ που συνδέεται με τη Μαρία Αντουανέτα πουλήθηκε σε δημοπρασία για $4,81 εκατ.

Πολιτισμός / Διαμαντένιο κολιέ που συνδέεται με τη Μαρία Αντουανέτα πουλήθηκε σε δημοπρασία για $4,81 εκατ.

Το κόσμημα φέρει ιστορική σημασία, καθώς θεωρείται ότι περιλαμβάνει μερικά από τα αυθεντικά διαμάντια του θρυλικού "κολιέ των διαμαντιών" που βρέθηκε στο επίκεντρο σκανδάλου τη δεκαετία του 1780
LIFO NEWSROOM
Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Πολιτισμός / Φωτογραφική έκθεση για την επανένωση της Γερμανίας 35 χρονια μετά από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Με αφορμή τα 35 χρόνια από την Πτώση του Τείχους (09.11.89) μια φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Dream on- Βερολίνο, δεκαετία του 90» αποτυπώνει την κρίσιμη αυτή δεκαετία μετάβασης ανάμεσα στο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον, την αισιοδοξία και το φόβο για το νέο Βερολίνο
ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Η σπουδαία επανεκκίνηση της Καμεράτα ως Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Μουσική / Η συγκινητική επανεκκίνηση της Καμεράτας

Τέσσερα χρόνια, δύο νομοθετικές παρεμβάσεις, τρεις υπουργικές αποφάσεις και μία εκκαθάριση χρειάστηκαν ώστε να μπορέσει η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής να κάνει restart και να επανέλθει ως Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ