O Κέβιν Σπέισι μόλις δήλωσε πως είναι ομοφυλόφιλος μετά από κατηγορίες ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση

O Κέβιν Σπέισι μόλις δήλωσε πως είναι ομοφυλόφιλος μετά από κατηγορίες ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
12

Ο σταρ του «House of Cards» Κέβιν Σπέισι έκανε coming out και δήλωσε δημοσίως πως είναι ομοφυλόφιλος έπειτα από τις κατηγορίες ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση 

Ο Σπέισι δημοσίευσε μια δήλωση στο Twitter μετά από την κατηγορία που δημοσιεύτηκε το BuzzFeed News. Ο ηθοποιός Άντονι Ραπ ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει στο «Star Trek: Discovery» ισχυρίστηκε ότι το 1986, όταν ήταν 14 ετών και ο Σπέισι 26, ο Σπέισι τον είχε προσκαλέσει σε ένα πάρτι στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν. Ο Ραπ ο οποίος, όπως και ο Σπέισι συμμετείχαν σε μια παραγωγή του Broadway την εποχή εκείνη, πήγε στο πάρτι και είπε ότι ο Σπέισι τον βρήκε αργότερα να βλέπει τηλεόραση σε ένα υπνοδωμάτιο. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Σπείσι τον πήρε αγκαλιά και τον έβαλε στο κρεβάτι και έπειτα ξάπλωσε πάνω του. Ο Ραπ λέει πως είχε παγώσει και πως ο Σπέισι έμοιαζε να προσπαθεί να τον αποπλανήσει ενώ λίγο μετά κατάφερε να μπει στο μπάνιο και να του πει πως ήθελε να φύγει. Ο Ραπ ανέφερε πως όλα αυτά τα χρόνια ήταν σοκαρισμένος από το περιστατικό αν και τελικά έφυγε από το διαμέρισμα του Σπείσι αλώβητος και είχε μόνο μία ακόμη συνάντηση με τον Σπέισι από τότε.

O Κέβιν Σπέισι μόλις δήλωσε πως είναι ομοφυλόφιλος μετά από κατηγορίες ηθοποιού για σεξουαλική παρενόχληση Facebook Twitter
Ο Άντονι Ραπ

Ο Σπέισι και οι εκπρόσωποί του δεν ανταποκρίθηκαν σε πολλαπλά αιτήματα για σχολιασμό μετά την καταγγελία, αλλά λίγες ώρες αργότερα ο ηθοποιός δημοσίευσε μια μακρά δήλωση στο Twitter  λέγοντας ότι δεν θυμόταν τη συνάντηση που περιέγραψε ο Ραπ και είπε ότι ήταν τρομακτικό να ακούει τις κατηγορίες.

Ο Σπείσι συνέχισε αποκαλύπτοντας πως έχει αγαπήσει και είχε ερωτικές συναντήσεις με άνδρες καθ' όλη τη ζωή του και είπε «επιλέγω τώρα να ζήσω ως ομοφυλόφιλος». «Αυτή η ιστορία μου δίνει κουράγιο για να μιλήσω και για άλλα πράγματα σχετικά με την ζωή μου», τόνισε για τις κατηγορίες εναντίον του και συνέχισε με τις αποκαλύψεις.

«Σέβομαι και θαυμάζω τον Άντονι Ραπ ως ηθοποιό. αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι τη συνάντηση που ήταν πάνω από 30 χρόνια πριν» είπε ο ηθοποιός.

«Αλλά αν έκανα όσα περιγράφει, του ανήκει μια ειλικρινής συγνώμη για την ακατάλληλη και εξαιτίας της μέθης συμπεριφορά μου και λυπάμαι για τα συναισθήματα που περιγράφει πως είχε όλα αυτά τα χρόνια« προσθέτει ο Σπέισι.

«Γνωρίζω ότι λέγονται ιστορίες για μένα και ότι μερικές έχουν τροφοδοτηθεί από το γεγονός ότι προστατεύω την ιδιωτικότητά μου. Όπως γνωρίζουν οι πιο κοντινοί μου, στη ζωή μου είχα σχέσεις με άνδρες και γυναίκες. Έχω αγαπήσει και είχα ρομαντικές συναντήσεις με άνδρες καθ 'όλη τη ζωή μου και επιλέγω τώρα να ζήσω ως ομοφυλόφιλος. Θέλω να το αντιμετωπίσω ειλικρινά και ανοιχτά και αυτό αρχίζει με την εξέταση της δικής μου συμπεριφοράς» δηλώνει ο ηθοποιός.

Οι φήμες για τη σεξουαλικότητα του Σπέισι κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στο Χόλιγουντ. Ο ηθοποιός φαινόταν να έχει αναφερθεί σε αυτές δημόσια κατά τη διάρκεια των βραβείων Tony τον Ιούνιο όπου συμμετείχε σε ένα κομμάτι της τελετής ντυμένος ως γυναίκα και τραγούδησε «I'm coming out».

Ο ισχυρισμός του Ραπ εναντίον του Σπείσι γίνεται εν μέσω του σκανδάλου με τπον Χάρβεϊ Γουάινστιν και τις αποκαλύψεις φια τις σεξουαλικές επιθέσεις που κλυδωνίζουν το Χόλιγουντ.

Πολιτισμός
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν: 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Μια κατανυκτική εμπειρία στους δρόμους και στα τοπόσημα της Αθήνας

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει περισσότερες από 40 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους, καλωσορίζοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM
Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Πολιτισμός / Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Ο δικαστής είχε αποφανθεί τότε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως η Lipa ή οι συνδημιουργοί της είχαν ποτέ «πρόσβαση» στο τραγούδι του συγκροτήματος – βασικό προαπαιτούμενο για τη στοιχειοθέτηση περί λογοκλοπής
LIFO NEWSROOM