«Ο Ρέμπραντ του φτωχού»- Στο ομώνυμο μουσείο του Άμστερνταμ ανοίγει στούντιο τατουάζ

«Ο Ρέμπραντ του φτωχού»- Στο μουσείο του Άμστερνταμ «ανοίγει» στούντιο τατουάζ Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Ένα pop up στούντιο τατουάζ θα εμφανιστεί στο μουσείο Ρέμπραντ στο Άμστερνταμ, εκεί όπου ο διάσημος ζωγράφος έζησε, δίδασκε και δημιουργούσε.

Σε μια από τις τελευταίες προσπάθειες να προσελκύσει νεότερο κοινό μετά την εποχή του κορωνοϊού, το πρόσφατα ανακαινισμένο μουσείο Ρέμπραντ στο Άμστερνταμ εγκαινιάζει ένα project «του φτωχού Ρέμπραντ» για μια εβδομάδα τον Ιούνιο.

Οι διάσημοι tattoο artists από το στούντιο Schiffmacher and Veldhoen θα είναι «artists in residence», προσφέροντας πρωτότυπα τατουάζ που κοστίζουν από €100 έως €250, εμπνευσμένα από τα σκίτσα, τις αυτοπροσωπογραφίες και την υπογραφή του Ολλανδού δασκάλου του 17ου αιώνα.

Το στούντιο του tatto artist Henk Schiffmacher, γνωστός και ως Hanky Panky, προσέγγισε μουσεία με την ιδέα να συνεργαστούν και συνάντησε μια ενθουσιώδη υποδοχή.

«Ο Ρέμπραντ του φτωχού είναι ένας τίτλος που πήρε από έναν πολύ παλιό Άγγλο καλλιτέχνη τατουάζ», πρόσθεσε. «Κάνεις λίγη τέχνη για ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα είχαν καμία επαφή με τέχνη. Η τεχνική Ρέμπραντ περιλαμβάνει το ξύσιμο με μια ειδική βελόνα, έτσι τώρα το δέρμα των ανθρώπων θα είναι στην ουσία η πλάκα της χάραξης».

Η Milou Halbesma, διευθύντρια του μουσείου Ρέμπραντ, είπε ότι το project με τα τατουάζ ταιριάζει με τη φιλοδοξία του μουσείου να αγκαλιάσει διαφορετικούς σύγχρονους καλλιτέχνες.

«Πάντα αναζητούμε έργα για να συνδεθούμε με το Άμστερνταμ αλλά και με τη χειροτεχνία», είπε. «Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως το σπίτι των καλλιτεχνών. Ο Ρέμπραντ δεν ζούσε απλώς εκεί, δούλευε και δίδασκε τους μαθητές του. Θέλουμε να ανοίξουμε στον νέο μας χώρο στούντιο με Ολλανδούς καλλιτέχνες για να συνδεθούμε με το κοινό. Πρόκειται για μία πρόκληση για κάθε μουσείο: να φτάσει στην επόμενη γενιά».

Οι ημέρες από 19-25 Ιουνίου, οπότε και θα λάβει χώρα το project είναι σχεδόν sold out. «Είναι ήδη μια τεράστια επιτυχία», είπε ο Schiffmacher. «Το επόμενο στη λίστα είναι το στούντιο του Φράνσις Μπέικον!»

Τα ολλανδικά μουσεία πειραματίζονται με εκπληκτικές συνεργασίες για να διευρύνουν το κοινό και να δελεάσουν τους ανθρώπους να επιστρέψουν στα μουσεία.

Εξάλλου όπως λέει η διευθύντρια του συλλόγου Museumvereniging, Vera Carasso, τα μουσεία υπέφεραν ιδιαίτερα καθώς «έμειναν κλειστά για τη μεγαλύτερη περίοδο στην Ευρώπη» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το Μουσείο Βαν Γκογκ είχε συνεργαστεί στον τομέα των ρούχων με το τοπικό brand streetwear The Daily Paper, το 2020 και τον περασμένο μήνα το Rijksmuseum κυκλοφόρησε μια επιλογή από ρούχα Βερμέερ και σανίδες του σερφ με τη New Amsterdam Surf Association.

Με πληροφορίες του Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΞ: Έβγαλε το νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Πολιτισμός / ΛΕΞ: Έβγαλε νέο άλμπουμ και αποθεώθηκε - «Παπαλουκάς, Διαμαντίδης και Σπανούλης μαζί» γράφουν

Τα χρόνια έχουν περάσει, οι καιροί έχουν αλλάξει και ο καλλιτέχνης της ραπ σκηνής με τα γεμάτα γήπεδα «σα να παίρνουμε πρωτάθλημα» φροντίζει να εξελίσσεται και να μην μένει στα παλιά
LIFO NEWSROOM
Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ