O Toμ Κρουζ ολόγυμνος σε σάβανο για τα 25 χρόνια της Σαϊεντολογίας

O Toμ Κρουζ ολόγυμνος σε σάβανο για τα 25 χρόνια της Σαϊεντολογίας Facebook Twitter
9
O Toμ Κρουζ ολόγυμνος σε σάβανο για τα 25 χρόνια της Σαϊεντολογίας Facebook Twitter

Φέτος ο Τομ Κρουζ κλείνει 25 χρόνια στους κόλπους της Σαϊεντεολογίας όντας ένας από τους διασημότερους οπαδούς της και, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, χρηματοδότες της.

Με αφορμή αυτή την επέτειο, στις 8 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο κοινό της Αμερικής ένα εξαιρετικά αλλόκοτο έκθεμα το οποίο τιμά τον ηθοποιό και τη σχέση του με τη θρησκεία αυτή. Το Σάβανο του Τομ Κρουζ που τον αποτυπώνει ολόγυμνο είναι έργο του καλλιτέχνη Daniel Edwards και θα εκτεθεί σαν μέρος μια εγκατάστασης που θα ονομάζεται "Pop-Up Church of Scientology" και φιλοξενείται σε γκαλερί στη Φλόριντα.

O Toμ Κρουζ ολόγυμνος σε σάβανο για τα 25 χρόνια της Σαϊεντολογίας Facebook Twitter

Τα αποκαλυπτήρια του έργου αυτού έχουν προκαλέσει θύελλα κουτσομπολιών που περιστρέφονται κυρίως γύρω από το σώμα και τα "προσόντα" του ηθοποιού όπως αποτυπώνονται. Ωστόσο, ακόμη παραμένει άγνωστο αν και πώς σχετίζεται ο ίδιος ο ηθοποιός πίσω από το έργο. Ο καλλιτέχνης πάντως αναφέρει πως η αποτύπωση στο σάβανο παρουσιάζει την αύρα του ηθοποιού και δείχνει με κάποιον - μάλλον ακαταλαβίστικο για τους πολλούς - τρόπο τη στενή σύνδεση του Κρουζ με τη Σαϊεντεολογία.

Η επίσημη εκκλησία πάντως δεν δείχνει και τόσο ευχαριστημένη με τη δημοσιότητα της εγκατάστασης και αποστασιοποιείται από το έργο. Εκπρόσωπός και επικεφαλής της, αναφέρει πως αυτό δεν είναι κάτι με το οποίο θέλει να συνδεθεί και αναφέρει πως δεν υπάρχει επίσημη έγκριση για ο πρότζεκτ. Εκπρόσωπος του ηθοποιού δεν έχει για την ώρα δώσει απαντήσεις ως προς το αν ο ίδιος κρύβεται πίσω από την ιδέα αυτή.

Ο Daniel Edwards πάντως δεν δείχνει να πτοείται από την δυσαρέσκεια των εκπροσώπων της θρησκείας και εκτός από το σάβανο έχει ετοιμάσει και μια σειρά ακόμη έργων που θα συνθέσουν αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει "έναν τόπο λατρείας για τον Τομ Κρουζ και τη Σαϊεντεολογία". Στην γκαλερί θα παρουσιαστούν επίσης μεταξύ άλλων και νομίσματα με την προτομή του ηθοποιού και όπως αναφέρει το δελτίο τύπου το κλίμα θα είναι κατανυκτικό. 

O Toμ Κρουζ ολόγυμνος σε σάβανο για τα 25 χρόνια της Σαϊεντολογίας Facebook Twitter
Πολιτισμός
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ