Ο Wes Anderson μεταμορφώνει βαγόνι τρένου σε κινηματογραφικό σκηνικό

Ο Wes Anderson μεταμορφώνει βαγόνι τρένου σε κινηματογραφικό σκηνικό Facebook Twitter
0

H εταιρεία ταξιδιών πολυτελείας Belmond συνεργάστηκε με τον Αμερικανό σκηνοθέτη Wes Anderson στο τελευταίο πρότζεκτ της: την αναβίωση ενός βρετανικού βαγονιού Pullman της δεκαετίας του 1950 για κινηματογραφικές ταξιδιωτικές περιπέτειες.

Γνωστός για τη λεπταίσθητη και ιδιοσυγκρασιακή αισθητική του και τη συμπάθεια που τρέφει στο να εντάσσει στις κινηματογραφικές ταινίες του δράση σε συρμούς, ο Anderson με τρυφερότητα πάντρεψε τον ιστορικό χαρακτήρα του εμπνευσμένου από την αρ ντεκό βαγονιού με το τολμηρό και μοντέρνο κινηματογραφικό όραμά του.

Η αποκλειστική κινηματογραφική συνεργασία καλεί τους επισκέπτες-ταξιδιώτες να βιώσουν μια εμπειρία μέσω αναπαράστασης του «χρυσού αιώνα» των ταξιδιών ενώ απολαμβάνουν ομορφιά μέσα από την ασυνήθιστη ματιά του Αμερικανού σκηνοθέτη.

Σα να εισέρχεται κανείς σε ένα από τα ευφάνταστα κινηματογραφικά σκηνικά του Anderson, κυριαρχούν τολμηρές γραμμές, σύνθετα μοτίβα, ζωντανά χρώματα και συναισθήματα νοσταλγίας.

Τοίχοι με ξύλινη επένδυση, διακοσμημένοι με συμμετρική μαρκετερί και ταπετσαρίες με περίτεχνα μοτίβα επιδέξια κατευθύνουν το μάτι προς το παστέλ ροζ ταβάνι.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Ρόμπερτ Πάτινσον, Πανελλήνιον και September 5 από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Πάτινσον, Πανελλήνιον και September 5 από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα σάτιρα επιστημονικής φαντασίας του Μπονγκ Τζουν-Χο, το σφιχτοδεμένο δημοσιογραφικό θρίλερ «September 5» και ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ με αντικείμενο το ιστορικό σκακιστικό καφενείο των Αθηνών ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια σημαντική έκθεση στο Παρίσι με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη

Πολιτισμός / Μια σημαντική έκθεση στο Παρίσι με τη συνδρομή του Μουσείου Μπενάκη

Η συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη με το Musée du Quai Branly στο Παρίσι φέρνει στο σήμερα το μεγάλο ερώτημα, που προέκυψε τη δεκαετία του 1930 και απασχόλησε τους σουρεαλιστές αλλά και την επιστημονική κοινότητα της εποχής, σχετικά με το τι θεωρούμε αντικείμενο τέχνης. 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ