Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ έσωσε τσιουάουα- Κινδύνευε με ευθανασία, λόγω πλαστού διαβατηρίου

Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ έσωσε τσιουάουα- Κινδύνευε με ευθανασία, λόγω πλαστού διαβατηρίου Facebook Twitter
0

Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ βοήθησε να σωθεί η ζωή ενός τριών μηνών τσιουάουα, παρεμβαίνοντας στην κόντρα Νορβηγίας- Βουλγαρίας, εξαιτίας της οποίας ο σκύλος κινδύνευε με ευθανασία.

Η Ράγια, όπως ονομάζεται το τσιουάουα, πωλήθηκε σε νέους ιδιοκτήτες στη Νορβηγία τον Σεπτέμβριο. Όμως, οι αρμόδιοι στη χώρα δεν δέχονταν να καταγράψουν το ζώο, επειδή είχε ταξιδέψει με πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο.

Η Νορβηγία επιχείρησε να επαναπατρίσει το τσιουάουα, αλλά η Βουλγαρία αρνήθηκε να δεχθεί τον σκύλο, λόγω των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταφορά ζώων. Εξαιτίας αυτού, ο σκύλος ήταν αντιμέτωπος με την ευθανασία, μέχρι τη στιγμή που παρενέβη ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ.

Ο ηθοποιός ξεκίνησε μια συγκινητική καμπάνια στα social media, ζητώντας από τις βουλγαρικές αρχές να δεχθούν πίσω τον σκύλο και οι οποίες, με τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, άλλαξαν τελικά τη στάση τους.


Με το δικό του τσιουάουα στα χέρια, ο Βαν Νταμ ζήτησε από τον κόσμο, ως «δώρο» για τα γενέθλια του ίδιου και της κόρης του, να υπογράψουν την αίτηση για τη διάσωση του σκύλου. Παράλληλα, απευθυνόμενος στη βουλγαρική κυβέρνηση- λέγοντας ότι έχει γυρίσει πολλές ταινίες εκεί- είπε «εκλιπαρώ να αλλάξετε την απόφασή σας. Έκαναν ένα λάθος, δεν έφτιαξαν σωστά τα έγγραφα. Αλλά δεν μπορούμε να σκοτώσουμε αυτό το μικρό τσιουάουα».

Έπειτα από όλα αυτά, η αρμόδια βουλγαρική υπηρεσία είπε ότι θα δεχθεί πίσω τον σκύλο και αφού υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο, θα δοθεί για υιοθεσία. Ο Γιάβορ Γκέτσεφ, της οργάνωσης Four Paws για τα δικαιώματα των ζώων σημείωσε μεν ότι η Βουλγαρία πρέπει να δεχθεί συγχαρητήρια γιατί έδειξε ευελιξία, αλλά ζήτησε να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος σε παράνομους εκτροφείς και λαθρέμπορους ζώων. «Η εξαγωγή κατοικίδιων από την ανατολική στη δυτική και βόρεια Ευρώπη είναι μια επικερδής επιχείρηση», τόνισε.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM
Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Πολιτισμός / Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Η έκθεση-ορόσημο με τα αξιοσέβαστα στον κόσμο της φωτογραφίας ονόματα των Joel Meyerowitz και Barbara Davidson προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει τη δύναμη της φωτογραφίας στην πιο εντυπωσιακή της μορφή.
LIFO NEWSROOM