Πέθανε η ηθοποιός Όνορ Μπλάκμαν - Η «Πούσι Γκαλόρ» του Τζέιμς Μποντ

Πέθανε η ηθοποιός Όνορ Μπλάκμαν - Η «Πούσι Γκαλόρ» του Τζέιμς Μποντ Facebook Twitter
Πέθανε η ηθοποιός Όνορ Μπλάκμαν - Η «Πούσι Γκαλόρ» του Τζέιμς Μποντ (EPA)
0

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών η ηθοποιός Όνορ Μπλάκμαν, το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ.

Η «Πούσι Γκαλόρ», το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ από τον «Χρυσοδάκτυλο» ήταν γεμάτη «ομορφιά, μυαλό και φυσική ανδρεία», όπως δήλωσε άτομο του συγγενικού της περιβάλλοντος στον Guardian επιβεβαιώνοντας την είδηση του θανάτου της.

«Εκτός από το γεγονός ότι ήταν μια πολύ αγαπημένη μητέρα και γιαγιά, ήταν μία εξαιρετική ηθοποιός με δημιουργικό ταλέντο. Με έναν εξαιρετικό συνδυασμό ομορφιάς, μυαλού, ανδρείας και φυσικής ανιδιοτέλειας.

Μαζί με τη μοναδική φωνή της και την αφοσιωμένη, εργασιακή ηθική, πέτυχε μια απαράμιλλη εικονική θέση στον κόσμο του κινηματογράφου και της ψυχαγωγίας και με απόλυτη δέσμευση για την τέχνη της και τον απόλυτο επαγγελματισμό της σε όλες της τις προσπάθειες, συνέβαλε σε μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές ταινίες και θεατρικές παραγωγές της εποχής μας» ανέφερε η οικογένειά της στον Guardian.

Γεννημένη στο ανατολικό Λονδίνο από μεσαίας τάξης οικογένεια - ο πατέρας της ήταν δημόσιος υπάλληλος - η Μπλάκμαν μετά από σπουδές στο Guildhall School of Music and Drama, είχε μικρούς ρόλους σε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές όπως στο «A Night to Remember» (1958) και τη σειρά «The Four Just Men» (1959-60).

Έγινε γνωστή από τον ρόλο της Κάθι Γκέιλ στην επιτυχημένη βρετανική εκπομπή «The Avengers» (Οι Εκδικητές). Για τον ρόλο της έπρεπε να μάθει τζούντο.

Η ικανότητά της στις πολεμικές τέχνες τη βοήθησε να πάρει τον ρόλο της Πούσι Γκαλόρ στον «Χρυσοδάκτυλο» δίπλα στον εμβληματικό πράκτορα Τζέιμς Μποντ, εκτοξεύοντας την καριέρα της.

Η Μπλάκμαν στη συνέχεια εμφανίστηκε σε ταινίες όπως «Ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες» (1963), ο «Shalako» (1968) κ.λπ. Το 1990, πρωταγωνίστησε στη sitcom του TV «The Upper Hand».

Με πληροφορίες από Variety/ Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Μέτρια κινηματογραφική εβδομάδα, με δυο βιογραφικά δράματα που απογοητεύουν, μια κακόβουλη crime κωμωδία και μια διασκευή video game απευθυνόμενη στο οικογενειακό κοινό ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Τα Όσκαρ δεν φτιάχτηκαν για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα χρυσά αγαλματίδια

Πολιτισμός / «Το σύστημα δεν φτιάχτηκε για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα Όσκαρ

Η μόνη μαύρη γυναίκα που έχει κερδίσει Όσκαρ 'Α γυναικείου ρόλου δήλωσε ότι η ιστορική νίκη της τελικά επρόκειτο για ανωμαλία και όχι αλλαγή κατεύθυνσης από την Ακαδημία
LIFO NEWSROOM
Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν: 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Μια κατανυκτική εμπειρία στους δρόμους και στα τοπόσημα της Αθήνας

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει περισσότερες από 40 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους, καλωσορίζοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM