Πέθανε ο Chris Cornell, ο τραγουδιστής των Soundgarden

Πέθανε ο Chris Cornell, ο τραγουδιστής των Soundgarden Facebook Twitter
10

 

Πέθανε ο Chris Cornell, ο τραγουδιστής των Soundgarden Facebook Twitter

Με μια δήλωση στο Associated Press, o εκπρόσωπος τύπου του συγκροτήματος Soundgarden, Brian Bumbery ανακοίνωσε ότι ο Chris Cornell πέθανε την Τετάρτη βράδυ στο Ντιτρόιτ. Ήταν 52 ετών.

Ο Bumbery δήλωσε επίσης ότι ο θάνατος του ήταν "ξαφνικός και απροσδόκητος" και ότι η γυναίκα του και η οικογένεια του είναι σοκαρισμένοι.

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται ιατροδικαστική έρευνα ιδιωτικά από την οικογένεια του για να καθοριστεί η αιτία του θανάτου του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οικογένεια του τραγουδιστή θα συνεργαστεί στενά με τον ιατροδικαστή ενώ ζήτησαν ιδιωτικότητα.

O Cornell είχε γίνει γνωστός την δεκαετία του '90 με το συγκρότημα του Soundgarden. Πρόσφατα είχε εμφανιστεί στην Αθήνα δίπλα στην Άννα Βίσση και ήταν παντρεμένος με την Ελληνίδα Βίκυ Καραγιάννη.

Ο τραγουδιστής είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό του Twiter, μόλις οκτώ ώρες πριν ανακοινωθεί ο θάνατός του, πληροφορίες για την συναυλία των Soundgarden στο Ντιτρόιτ. Αυτό ήταν το τελευταίο του tweet:


Πολιτισμός
10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM
Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Πολιτισμός / Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Ο δικαστής είχε αποφανθεί τότε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως η Lipa ή οι συνδημιουργοί της είχαν ποτέ «πρόσβαση» στο τραγούδι του συγκροτήματος – βασικό προαπαιτούμενο για τη στοιχειοθέτηση περί λογοκλοπής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Θλιβερό... Πέρα από τους Pearl Jam, οι υπόλοιπες μεγάλες grunge μπάντες (Soundgarden,Nirvana,STP,AIC) έχουν όλες από μία απώλεια. Για μένα ο συγκεκριμένος, ήταν μία από τις πιο μεγάλες φωνές γενικά στη ροκ μουσική. Καλό ταξίδι Chris, θα μας λείψεις.
Για όλους όσους μεγαλώσαμε με την grunge επανάσταση των 90s,οι πρόωρες απώλειες των Kurt Cobain,Layne Staley ήταν δραματικές, με έναν εφηβικό τρόπο...πολύ αργότερα έφυγε ο Scott Weiland και τώρα ο Chris Cornell...έχω λιώσει τους δίσκους των Soundgarden τόσα χρόνια και ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα το videoclip του Spoonman στο MTV...με είχε καθηλώσει η ενέργεια...η φωνή του Cornell λένε ότι έπιανε το φωνητικό εύρος του Freddie Mercury και του Robert Plant...υπερβολές ή όχι ,ήταν φανταστικός...R.I.P.
Οδυνηρή και αδόκητη απώλεια...θα με συντροφεύουν για πάντα οι υπέροχες μελωδίες και η καταπληκτική φωνή του που είχα την ευτυχία να ανακαλύψω σε μικρή ηλικία, ντύνοντας αρχικά τα μελαγχολικά βράδια των εφηβικών μου χρόνων, ακολουθώντας με από τότε για πάντα...
Πέθανε ένας ακόμα εκπρόσωπος της μουσικής σκηνής του Σηάτλ. Μετά τον Layne Stanley και τον Cobain, ήρθε η στιγμή για τον μόλις 52 ετών Κορνέλ. Δεν έχω λόγια. Πολύ στενάχωρο. Ευτυχώς έχουμε ακόμα μαζί μας τον Vedder. Ελπίζω να τον προλάβουμε σε κάποια συναυλία.