Πίνακας του Τιτσιάνο πωλείται σε δημοπρασία πρώτη φορά μετά από 145 χρόνια

Πίνακας του Τιτσιάνο πωλείται σε δημοπρασία πρώτη φορά μετά από 145 χρόνια Facebook Twitter
Φωτ: Christie's
0

Πίνακας του Τιτσιάνο των αρχών του 16ου αιώνα πωλείται σε δημοπρασία του οίκου Christie's. Η τιμή πώλησής του εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 32 εκατομμύρια δολάρια.

Μεταξύ των ιδιοκτητών του πίνακα του Τιτσιάνο με την πολυτάραχη ιστορία, που κάποτε λεηλατήθηκε από τα στρατεύματα του Ναπολέοντα και κλάπηκε ξανά τη δεκαετία του 1990, όταν ξεχάστηκε σε στάση λεωφορείου μέσα σε μια πλαστική σακούλα, περιλαμβάνονται η αυτοκράτειρα Μαρία-Θηρεσία της Αυστρίας και ο πρώτος δούκας του Χάμιλτον. Θα είναι η πρώτη φορά εδώ και 145 χρόνια που το έργο «Rest on the Flight» (Η ανάπαυση κατά την πτήση στην Αίγυπτο) θα πωληθεί σε δημοπρασία.

Ένα από τα τελευταία θρησκευτικά έργα της πρώιμης περιόδου του καλλιτέχνη που παρέμενε σε ιδιώτες, δημοπρατήθηκε τελευταία φορά από τον οίκο Christie's το 1878, προτού ενταχθεί στη συλλογή του αρχοντικού Λόνγκλιτ στην Αγγλία. Ο Βενετός ζωγράφος της Αναγέννησης Tiziano Vecelli (1488/90-1576), γνωστός ως Τιτσιάνο, πιστεύεται ότι ζωγράφισε το έργο τέχνης γύρω στο 1510, αν και ορισμένοι ειδικοί υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να είναι πίνακας του 1508-1509.

«Αυτό το υπέροχο πρώιμο αριστούργημα του Τιτσιάνο είναι ένα από τα πιο ποιητικά έργα της νιότης του. Έχοντας περάσει από τα χέρια αυτοκρατόρων της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αυτός ο μαγικός πίνακας έχει τη σπάνια φήμη ότι έχει κλαπεί όχι μία αλλά δύο φορές – πρώτον από τον Ναπολέοντα και δεύτερον τη δεκαετία του 1990. Είναι τιμή μας που μας εμπιστεύτηκαν να φέρουμε αυτόν τον σημαντικό και όμορφα διατηρημένο πίνακα στην αγορά του Λονδίνου τον φετινό Ιούλιο» δήλωσε ο Ορλάντο Ροκ πρόεδρος του Christie's στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πίνακας θα πωληθεί σε δημοπρασία έργων μεγάλων ζωγράφων που διοργανώνεται στις 2 Ιουλίου στο Λονδίνο.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM
Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Πολιτισμός / Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Ο δικαστής είχε αποφανθεί τότε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως η Lipa ή οι συνδημιουργοί της είχαν ποτέ «πρόσβαση» στο τραγούδι του συγκροτήματος – βασικό προαπαιτούμενο για τη στοιχειοθέτηση περί λογοκλοπής
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Κική Δημουλά. Η Ποιήτρια»

Πολιτισμός / Τουρκία: Πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Κική Δημουλά. Η Ποιήτρια»

Στο συνέδριο συμμετείχε, μεταξύ άλλων και η κόρη της σπουδαίας ποιήτριας, Έλση Δημουλά, η οποία προέτρεψε τους μαθητές να «αγκαλιάσουν» τη γνώση και να τολμούν να εκφράζονται μέσα από την ποίηση
LIFO NEWSROOM
ΕΠΕΞ Τρόμος, Εγκογιάν και Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρόμος, Εγκογιάν και Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Το κοψοχολιαστικό «Oddity», το «Seven Veils» με την Αμάντα Σέιφριντ, το «Α Traveler’s Needs» με την Ιζαμπέλ Ιπέρ και το γαλλικό crowdpleaser «En Fanfare» είναι μερικές από τις ταινίες που ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ