Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απείλησε να με σκοτώσει αν δεν έπεφτα μαζί του στο κρεβάτι

Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απείλησε να με σκοτώσει αν δεν έπεφτα μαζί του στο κρεβάτι Facebook Twitter
EPA
0

Η Σάλμα Χάγιεκ μετανιώνει που δεν μίλησε νωρίτερα για τη συστηματική σεξουαλική παρενόχληση που δεχόταν από τον Αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Frida. 

Μιλώντας στο SuperSoul Conversations της Όπρα Γουίνφρεϊ, η Χάγιεκ αποκάλυψε πως οι New York Times είχαν επικοινωνήσει μαζί της από τον Οκτώβριο αλλά εκείνη «δείλιασε» να μιλήσει. 

«Οι Times με προσέγγισαν για να αποκαλύψω τις εμπειρίες μου σε εκείνο το πρώτο άρθρο» που έφερε στη δημοσιότητα το τεράστιο σκάνδαλο.

Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απείλησε να με σκοτώσει αν δεν έπεφτα μαζί του στο κρεβάτι Facebook Twitter

«Έβαλα τα κλάματα αλλά τελικά δεν πήγα, είπε στην Γουίνφρεϊ (...) Ντρεπόμουν και ένιωθα δειλή. Υποστήριζα τις κακοποιημένες γυναίκες για πάνω από δύο δεκαετίες και ξαφνικά έγινα μία δειλή»

Όταν δημοσιοποιήθηκαν οι υπόλοιπες ιστορίες, η Χάγιεκ ένιωσε πως ο δικός της πόνος ήταν συγκριτικά πολύ «μικρότερος» από το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούσαν όσες γυναίκες μίλησαν.

Η Χάγιεκ, 51 ετών πια, θυμάται όσα πέρασε εκείνη με τον Γουάινστιν, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Frida για λογαριασμό της Miramax.

Σάλμα Χάγιεκ: Ο Γουάινστιν απείλησε να με σκοτώσει αν δεν έπεφτα μαζί του στο κρεβάτι Facebook Twitter
EPA

«Ο Γουάινστιν απειλήσει ακόμα και να με σκοτώσει αν δεν ανταποκρινόμουν σεξουαλικά».

Η Χάγιεκ είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό, πως ο Γουάινστiν είχε απαιτήσει από την ηθοποιό να γυρίσει μία σκηνή σεξ με άλλη γυναίκα, με τις δύο ηθοποιούς εντελώς γυμνές. Η πίεση που δέχτηκε από τον παραγωγό οδήγησε την Χάγιεκ να υποστεί νευρικό κλονισμό στο πλατό.

Ο Γουάινστιν συνέχισε, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, να επιχειρεί να ρίξει στο κρεβάτι τη δημοφιλή ηθοποιό.

Ο παραγωγός, που έχει κατηγορηθεί από δεκάδες ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση και ακόμα και απόπειρα βιασμού, έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες που του προσάπτει η Χάγιεκ, αν και παραδέχεται πως, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της Frida, είχε «ελαφρώς άξεστη συμπεριφορά».

Ο Γουάινστιν υποστηρίζει ότι έπρεπε να παλέψει για να πάρει τον ρόλο η Χάγιεκ και όχι η Τζένιφερ Λόπεζ και πως, οποιαδήποτε ένταση με την ηθοποιό στο πλατό, βοηθούσε το φιλμ να βγει καλύτερο.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Τούθμωσι Β'

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα
LIFO NEWSROOM
Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM