Τελικά και η Lana Del Rey λέει «όχι» στο Ισραήλ - Αποσύρεται από το φεστιβάλ

Τελικά και η Lana Del Rey λέει «όχι» στο Ισραήλ - Αποσύρεται από το φεστιβάλ Facebook Twitter
0

Η Lana Del Rey αποσύρθηκε τελικά από το μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ, μετά τις έντονες αντιδράσεις σχετικά με την απόφασή της να συμμετάσχει. 

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα του φεστιβάλ Meteor, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε μια κοινότητα του βόρειου Ισραήλ και οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι απαγορεύεται να συμμετάσχουν.   

Σε μήνυμά της στο Twitter την Παρασκευή η Lana Del Rey είπε πως ήθελε να τραγουδήσεις και για τους Ισραηλινούς και για τους Παλαιστίνιους θαυμαστές της, αλλά δεν ήταν δυνατό να «συντονίσει και τις δύο επισκέψεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα». Γι' αυτό αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή της στο φεστιβάλ μέχρι να καταστεί δυνατό να το κάνει. 


Η απόφασή της έρχεται σε πλήρη αντίφαση με όσα δήλωσε, πάλι μέσω Twitter, την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε σχετικά με τις αντιδράσεις: «Θεωρώ πως η μουσική είναι για όλους και θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για να φέρνει κοντά... Η εμφάνιση στο Ισραήλ δεν είναι πολιτική δήλωση ή δέσμευση για την πολιτική κατάσταση εκεί, ακριβώς όπως το να τραγουδάω εδώ στην Καλιφόρνια δεν σημαίνει πως οι απόψεις μου συνάδουν με εκείνες της τωρινής κυβέρνησης». 


Να σημειωθεί πως σχετικά με το όλο θέμα, είχε δημιουργηθεί και καμπάνια στο ίντερνετ ώστε να μην πάει, η οποία συγκέντρωσε περίπου 15.000 υπογραφές, ενώ κυκλοφόρησε στο Twitter κυκλοφόρησε και hashtag με όνομα #LanaDontGo. 

Το κίνημα BDS που υποστηρίζει το πολιτιστικό μποϊκοτάζ και περιγράφει την κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ ως «απαρτχάιντ» εξέφρασε την ικανοποίησή του με την απόφαση της τραγουδίστριας.


Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εγκατάσταση με οικολογικές ανησυχίες στο Turbine Hall της Tate Modern

Πολιτισμός / Γιατί μας αφορά η τέχνη των Σαάμι;

Η νέα εγκατάσταση της Máret Ánne Sara –μια καλλιτέχνιδα που κατάγεται από τους αυτόχθονες Σαάμι που ζουν στο βόρειο άκρο της Σκανδιναβικής Χερσονήσου– αντανακλά το αυξημένο ενδιαφέρον για την τέχνη των αυτόχθονων πληθυσμών.
LIFO NEWSROOM
gillian anderson

Πολιτισμός / Η Τζίλιαν Άντερσον θέλει να μάθει όλες τις ερωτικές μας φαντασιώσεις

Η διάσημη ηθοποιός και η Bloomsbury, μετά την παγκόσμια επιτυχία του best-seller «Want» , ανακοινώνουν την επόμενη συνεργασία τους και καλούν γυναίκες απ' όλο τον κόσμο να μοιραστούν τις φαντασιώσεις τους.
THE LIFO TEAM
Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ