Υπάλληλος διαμαρτύρεται επειδή ο εργοδότης του ζήτησε να αφαιρέσει το μακιγιάζ του ή να το «μετριάσει»

Υπάλληλος διαμαρτύρεται επειδή ο εργοδότης του ζήτησε να αφαιρέσει το μακιγιάζ του ή να το «μετριάσει» Facebook Twitter
12

Αίσθηση στα social media έχει προκαλέσει η περίπτωση ενός υπαλλήλου που υποστηρίζει πως δέχθηκε επίπληξη από τον εργοδότη του επειδή φορούσε μέικ απ στη δουλειά. Ωστόσο η Currys PC World, όπου εργάζεται, επιμένει πως πρόκειται για μια τεράστια παρεξήγηση και πως σαν εταιρία «δηλώνει περήφανη για την διαφορετικότητα στο προσωπικό της».

Ο Scott Laplanche από το Γιορκσάιρ, σε ένα εκτενές κείμενο στο Facebook μαζί με μια φωτογραφία του, αφηγήθηκε με λεπτομέρειες όλα όσα συνέβησαν και τον οδήγησαν στο να θίξει δημοσίως το συμβάν. Όπως εξηγεί, ενώ ήταν στη δουλειά, του ζητήθηκε να αφαιρέσει το μέικ απ του, κάτι που χαρακτηρίζει ως «διάκριση» δεδομένου πως οι γυναίκες συνάδελφοί του «φορούν πολύ περισσότερο μέικ απ». Παρόλο που εργάζεται στο κατάστημα εδώ και περίπου εννέα μήνες και ποτέ προηγουμένως δεν του είχε ζητηθεί να κάνει κάτι παρόμοιο, ο 20χρονος λέει ότι η νέα διεύθυνση του είπε να το αφαιρέσει εντελώς. Όταν εκείνος αρνήθηκε, του είπαν να το «μετριάσει». 

Υπάλληλος διαμαρτύρεται επειδή ο εργοδότης του ζήτησε να αφαιρέσει το μακιγιάζ του ή να το «μετριάσει» Facebook Twitter

Νιώθοντας έξαλλος, αποφάσισε να μοιραστεί στο Facebook το περιστατικό εξηγώντας τι έγινε και γιατί το θεωρεί απαράδεκτο. «Πριν επεξηγήσω την αγανάκτησή μου, πρέπει να θυμάστε αυτό... Δεν υπάρχει κανόνας στη δουλειά σχετικά με το μέικ απ. Επίσης πολλές από τις γυναίκες συναδέλφους μου φορούν περισσότερο από εμένα. Γνωρίζοντας αυτό, δουλεύω εδώ τους τελευταίους 8-9 μήνες και ποτέ δεν μου έχουν ξαναπεί να μετριάσω το μακιγιάζ μου. Βασικά συμβαίνει το αντίθετο, μερικοί διευθυντές με έχουν στηρίξει και με έχουν επιδοκιμάσει γι' αυτό», λέει ο 20χρονος και συνεχίζει: «Ωστόσο πρόσφατα άλλαξε η διεύθυνση. Νωρίτερα μες στην εβδομάδα ήρθα στη δουλειά όντας ο καταπληκτικός εαυτός μου και μου είπαν να αφαιρέσω το μέικ απ. Έπαθα σοκ. Κι όταν αρνούμαι, μου λένε να το μετριάσω; Συγγνώμη; Να το μετριάσω; Δεν μπορείς να μετριάσεις ένα αριστούργημα. Αυτό ήταν διάκριση».

Υπάλληλος διαμαρτύρεται επειδή ο εργοδότης του ζήτησε να αφαιρέσει το μακιγιάζ του ή να το «μετριάσει» Facebook Twitter

Μαζί με το κείμενο δημοσίευσε και μια φωτογραφία του, που υποστηρίζει πως τραβήχτηκε λίγα λεπτά μετά την εντολή του ανωτέρου του να αφαιρέσει το μακιγιάζ. «Έχουμε 2017, είναι η εποχή που γιορτάζουμε το Pride και δείχνω σούπερ σέξι οπότε δεχτείτε το! Είναι λάθος να κάνεις διακρίσεις για οποιονδήποτε λόγο», καταλήγει ο Scott Laplanche. 

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της εταιρίας σχολίασε σχετικά με τους ισχυρισμούς του 20χρονου: «Είναι μια παρεξήγηση εσωτερικής κατανάλωσης σε ένα μεμονωμένο κατάστημα κι έτσι θα αντιμετωπιστεί. Ο Scott είναι πολύ περήφανος για την εμφάνισή του και η Currys PC World είναι περήφανη για την διαφορετικότητα στο εργατικό δυναμικό της». 

Πολιτισμός
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Σεντ-Εξιπερί, η Νίκι ντε Σεν Φαλ και o Μπιλ Μάρεϊ από αύριο στους κινηματογράφους

Μέτρια κινηματογραφική εβδομάδα, με δυο βιογραφικά δράματα που απογοητεύουν, μια κακόβουλη crime κωμωδία και μια διασκευή video game απευθυνόμενη στο οικογενειακό κοινό ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Τα Όσκαρ δεν φτιάχτηκαν για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα χρυσά αγαλματίδια

Πολιτισμός / «Το σύστημα δεν φτιάχτηκε για εμάς»: Η Χάλι Μπέρι λέει στις μαύρες ηθοποιούς να σταματήσουν να «ποθούν» τα Όσκαρ

Η μόνη μαύρη γυναίκα που έχει κερδίσει Όσκαρ 'Α γυναικείου ρόλου δήλωσε ότι η ιστορική νίκη της τελικά επρόκειτο για ανωμαλία και όχι αλλαγή κατεύθυνσης από την Ακαδημία
LIFO NEWSROOM
Το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζουν: 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 3ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: Μια κατανυκτική εμπειρία στους δρόμους και στα τοπόσημα της Αθήνας

Σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη, το φεστιβάλ θα παρουσιάσει περισσότερες από 40 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις σε εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικούς και συναυλιακούς χώρους, καλωσορίζοντας για πρώτη φορά στο πρόγραμμά του και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Πολιτισμός / Μουσείο Πράδο: Πλαστός ο «χαμένος πίνακας» του Καραβάτζιο – Στο στόχαστρο έμπορος τέχνης για απάτη

Η έκθεση του Πράδο ήταν καταπέλτης: το έργο δεν είναι αυθεντικός Καραβάτζιο, αλλά δημιούργημα αγνώστου καλλιτέχνη με «μέτρια τεχνική αρτιότητα», εκτιμώντας την πραγματική αξία του σε μόλις 22.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Πολιτισμός / Βραβεία GLAAD - Σίνθια Ερίβο: «Οι αντωνυμίες they/them υπάρχουν από τις απαρχές του κόσμου»

Η ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο Stephen F. Kolzak, το οποίο απονέμεται σε «ανοιχτά queer μέλη της κοινότητας του θεάματος ή των MME για το έργο τους προς την εξάλειψη της ομοφοβίας»
LIFO NEWSROOM
Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Η Ακαδημία ζητά συγγνώμη για τη μη στήριξη στον Παλαιστίνιο νικητή των Όσκαρ, Χαμντάν Μπαλάλ

«Ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη από τον κ. Μπαλάλ και όλους τους καλλιτέχνες που αισθάνθηκαν ότι δεν υποστηρίχθηκαν από την προηγούμενη δήλωσή μας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Πολιτισμός / Η Coca-Cola Hellenic ακύρωσε την εκδήλωσή της στο Καλλιμάρμαρο

Σύμφωνα με την εταιρεία «κατά τη διάρκεια των εργασιών ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τηρώντας απόλυτα τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τις μελέτες, όπως είχαν υποβληθεί και εγκριθεί»
LIFO NEWSROOM
Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Πολιτισμός / Όσκαρ: Πάνω από 500 διάσημοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες επικρίνουν την Ακαδημία για τη μη υποστήριξη του Χαμντάν Μπαλάλ

Οι ηθοποιοί Μαρκ Ράφαλο και Πενέλοπε Κρουζ, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα που έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή που καταδικάζει την έλλειψη δημόσιας υποστήριξης της Ακαδημίας προς τον Παλαιστίνιο κινηματογραφιστή
LIFO NEWSROOM
Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Πολιτισμός / Αθωώθηκε η Dua Lipa για το «Levitating» – Το δικαστήριο απέρριψε αγωγή για λογοκλοπή

Ο δικαστής είχε αποφανθεί τότε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη πως η Lipa ή οι συνδημιουργοί της είχαν ποτέ «πρόσβαση» στο τραγούδι του συγκροτήματος – βασικό προαπαιτούμενο για τη στοιχειοθέτηση περί λογοκλοπής
LIFO NEWSROOM