Ζήτησε συγγνώμη για το photoshop στην Lupita Nyong'o ο φωτογράφος

Ζήτησε συγγνώμη για το photoshop στην Lupita Nyong'o ο φωτογράφος Facebook Twitter
0

Ο φωτογράφος An Le που ήταν υπεύθυνος για το photoshop στη φωτογράφιση της Λουπίτα Νιόνγκο ζήτησε δημοσίως συγγνώμη και έκανε λόγο για «μνημειώδες λάθος».

Πριν από μερικές ημέρες η βραβευμένη με όσκαρ ηθοποιός είχε αντιδράσει με οργή στην κίνηση της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού «Grazia» να φωτοσοπάρει τη φωτογραφία της στο εξώφυλλο, αφαιρώντας την αλογοουρά και ισιώνοντάς τα.

«Όπως κατέστησα σαφές πολλές φορές στο παρελθόν με κάθε ίνα της ύπαρξης μου, αποδέχομαι την κληρονομιά μου και παρά το γεγονός ότι μεγάλωσα νομίζοντας πως το ανοιχτό δέρμα και τα ίσια, μεταξένια μαλλιά ήταν τα πρότυπα ομορφιάς, σήμερα ξέρω ότι το σκούρο δέρμα και τα σγουρά μαλλιά είναι όμορφα επίσης. Η παρουσία μου στο εξώφυλλο ενός περιοδικού με ικανοποιεί καθώς αποτελεί μια ευκαιρία να δείξω σε άλλους ανθρώπους με το ίδιο δέρμα και τα ίδια μαλλιά, και ειδικά στα παιδιά μας, ότι είναι όμορφα έτσι ακριβώς όπως είναι. Είμαι απογοητευμένη που το @graziauk μου έκανε πρόταση να είμαι στο εξώφυλλο και μετά έκοψε και ίσιωσε τα μαλλιά μου για να ταιριάζουν με τη δική τους θεώρηση για το πως δείχνουν τα όμορφα μαλλιά», είχε γράψει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της στο Ιnstagram η Νιόνγκο, ανεβάζοντας το εξώφυλλο μαζί με τις αρχικές φωτογραφίες.

Το περιοδικό έσπευσε με τη σειρά του να ζητήσει συγγνώμη από την 34χρονη ηθοποιό, τονίζοντας ότι δεν άλλαξε αυτό τη φωτογραφία και ρίχνοντας επί της ουσίας το φταίξιμο στον Le.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βιετναμέζος φωτογράφος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν αυτός υπεύθυνος για το photoshop αλλά ισχυρίστηκε ότι για την αλλαγή δεν ευθύνεται κάποια μορφή μίσους, αλλά η δική του άγνοια και αναισθησία για τη διαρκή ταπείνωση που υφίστανται οι μη λευκές γυναίκες στα ΜΜΕ».

«Είχα χρόνο να αναλογιστώ το μερίδιο ευθύνης μου στο περιστατικό» παραδέχτηκε και πρόσθεσε: «Συνειδητοποιώ πόσο μνημειώδες λάθος ήταν και θα ήθελα να απολογηθώ στην κ. Νιόνγκο και όποιον άλλο προσέβαλα».

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Τούθμωσι Β'

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι βρήκαν και δεύτερο τάφο του Φαραώ Τούθμωσι Β'

Το εύρημα έρχεται λίγες μέρες αφότου ο δρ Πίερς Λίτερλαντ ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πρώτου τάφου ενός Φαραώ μετά την αποκάλυψη αυτού του Τουταγχαμών πριν από έναν αιώνα
LIFO NEWSROOM
Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM