Το 2016 η ανεργία θα φτάσει το 34%

Το 2016 η ανεργία θα φτάσει το 34% Facebook Twitter
2

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, δημοσίευσε έρευνα, σύμφωνα με την οποία εκτιμά πως ως το 2016 η ανεργία θα φτάσει το 34%.

Στην έρευνα καταδεικνύεται πως μέχρι σήμερα, αρχής γενομένης τον Οκτώβριο του 2008 έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης.

Τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ανέφερε πως το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 27,4%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο σε χώρα του δυτικού κόσμου τα τελευταία 30 χρόνια!

«Η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα θα εξακολουθήσει να έχει οδυνηρές συνέπειες στο ΑΕΠ και στην απασχόληση τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα εκτιμά ότι, η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου, που το συγκρίνει με το "σχέδιο Μάρσαλ" που θα χρηματοδοτούνταν από οργανισμούς της ΕΕ, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης», ανέφερε η Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Αλλάζουν τα κριτήρια χορήγησης επιδόματος ανεργίας από το 2014

 

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως από την 1η Ιανουαρίου του 2014 αλλάζουν τα κριτήρια χορήγησης επιδόματος ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα: οι μέρες επιδότησης για το διάστημα τετραετίας, μειώνονται από 450 σε 400. Πράγμα που σημαίνει πως αν κάποιος άνεργος έχει μέσα στην περασμένη τετραετία συμπληρώσει 400 ημέρες επιδότησης, τότε χάνει το δικαίωμα να πάρει επίδομα ανεργίας.

Να προσθέσουμε επίσης ότι πλέον, το επίδομα ανεργίας φτάνει τα 360 ευρώ μηνιαίως.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM