Οργισμένος με τον Τσίπρα ο δικηγόρος του Ριχάρδου - Το κρυφό υπόγειο του ενεχυροδανειστή στη βίλα του

Οργισμένος με τον Τσίπρα ο δικηγόρος του Ριχάρδου - Το κρυφό υπόγειο του ενεχυροδανειστή στη βίλα του Facebook Twitter
0

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, έχει συλληφθεί για συμμετοχή στο παράνομο κύκλωμα διακίνησης χρυσού και φέρεται μάλιστα να είχε ηγετικό ρόλο, αλλά ο δικηγόρος του έχει οργιστεί με την αναφορά του Τσίπρα χθες στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχάρη, κατά την ομιλία του στη Βουλή, το μεσημέρι της Τετάρτης την αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος.

«Αναφέρομαι στο δίκτυο ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος που είχε ξεζουμίσει τα προηγούμενα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες που είδαν τα εισοδήματά τους να καταρρακώνονται και να είναι σε απελπισία και προσπάθησαν να βρουν δυνατότητα ενός πρόσκαιρου βοηθήματος, ξεπουλώντας τα τιμαλφή τους σε τιμή ευκαιρίας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή η αναφορά προκάλεσε την οργή του συνηγόρου του, ο οποίος μίλησε σχετικά στο newsit.gr. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία ενημέρωση γιατί ο πελάτης μου είναι υπό κράτηση. Βρισκόμαστε στην Ευελπίδων, οι άνθρωποι είναι ακόμα εντός των αστυνομικών οχημάτων, δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε επικοινωνίας ούτε οποιασδήποτε γνώσης της δικογραφίας. Φυσικά δεν έχουμε πάρει αντίγραφα. Φυσικά δεν γνωρίζω αν θα προλάβουμε σήμερα να πάρουμε αντίγραφα λόγω του προχωρημένου της ώρας», είπε χθες ο Πέτρος Πανταζής.

«Και μας κάνει εντύπωση βέβαια και το θέτω ως προβληματισμό για όλους, ότι πολιτειακοί παράγοντες σε ανώτερο και ανώτατο επίπεδο κάνουν δηλώσεις περί της δικογραφίας. Προφανώς έχουν πάρει ή αντίγραφα της δικογραφίας ή γνωρίζουν την υπόθεση, πράγμα το οποίο δεν έχουν ακόμη κατορθώσει οι συνήγοροι υπερασπίσεως. Είναι από τα περίεργα της ελληνικής Πολιτείας αυτά... Αλλά είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν παρασύρεται από όλα αυτά, διαβάζει την δικογραφία και θα κάνει αυτό που πρέπει».

Κληθείς να σχολιάσει περαιτέρω το τελευταίο του σχόλιο, ο κ. Πέτρος Πανταζής τονίζει στο newsit.gr: "Αναφέρομαι σε δηλώσεις οι οποίες δεν συνάδουν ούτε με τον διαχωρισμό των εξουσιών, δεν συνάδουν ούτε με ευνομούμενη Πολιτεία έτσι; Χωρίς να έχουμε στοιχεία της δικογραφίας, κάνουμε δηλώσεις και προεξοφλούμε ποινικές ευθύνες. Νομίζω ότι είναι πολύ πρόωρα αυτά όλα και θα αποδειχθεί ότι δεν ισχύουν. Είμαστε βέβαιοι γι' αυτό».

Απίστευτες αποκαλύψεις για το πώς δρούσε το πολυδαίδαλο κύκλωμα

 

O χρυσός που είχε διακινηθεί τα τελευταία χρόνια από το κύκλωμα ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ , μετέδωσε σήμερα το πρωί ο ΣΚΑΙ.

Οι ποσότητες του χρυσού, προερχόταν από την τήξη άγνωστης προελεύσεως κοσμημάτων, λιρών και άλλων τιμαλφών, τα οποία είχαν περιέλθει στην κατοχή τους, μέσω αγορών ή ενεχυριάσεων, ενώ υπήρχαν ενδείξεις ότι μέρος αυτών, ήταν προϊόντα εγκλήματος.

Οι δύο ομάδες δραστηριοποιούνταν, για άγνωστο χρονικό διάστημα, αλλά τουλάχιστον τα τελευταία δύο έτη, με επιχειρηματική δομή, δηλαδή με σαφή κατανομή ρόλων των μελών τους, με αφθονία τεχνικών και οικονομικών μέσων, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του οικονομικού οφέλους.

Προέβαιναν μάλιστα στις παράνομες συναλλαγές τους, χωρίς να κινδυνεύουν από τυχαίους ελέγχους, αφού ήταν τυπικά «νόμιμοι», καθόσον λειτουργούσαν υπό την κάλυψη νομιμοφανών επιχειρήσεων, διακινώντας σε ημερήσια βάση, μεγάλα χρηματικά ποσά που ξεπερνούσαν τις 400.000 ευρώ.

 

Στην υπερπολυτελή του έπαυλη στην Σαρωνίδα και μάλιστα σε κρυφό υπόγειο, ο Ριχάρδος φέρεται να έκρυβε θησαυρό με πλήθος κοσμημάτων αλλά και πλάκες χρυσού.

Τεράστιος είναι και ο όγκος των εγγράφων που κατασχέθηκαν, καθώς σύμφωνα με τις Αστυνομικές πληροφορίες αυτά τα έγγραφα καταδεικνύουν την εμπλοκή του Ριχάρδου, στο πολυδαίδαλο κύκλωμα.

Ο ρόλος που φέρεται να παίζει ο Ριχάρδος είναι κεντρικός στο πολυδαίδαλο κύκλωμα, καθώς φέρεται ως ο άνθρωπος που έκανε τις μεγαλύτερες εξαγωγές παράνομου χρυσού σε Τουρκία, Ιταλία και Γερμανία.

Για να  αντιληφθεί κανείς τα νούμερα και τα κέρδη 6.000.000 ευρώ το μήνα αποκόμιζε το κύκλωμα από το λαθρεμπόριο, καθώς έστελνε 100 έως 500 κιλά χρυσού κάθε μέρα στην Τουρκία με τουριστικά λεωφορεία που έφευγαν από την Αλεξανδρούπολη για Κωνσταντινούπολη, με καθημερινά δρομολόγια.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κατερίνα Στεφανίδη καταγγέλλει: «Το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι αυτοί»

Ελλάδα / Η Κατερίνα Στεφανίδη καταγγέλλει: Παράγοντες του κλασικού αθλητισμού σχολίαζαν τι και πόσο τρώω!

«Τι πρέπει να πετύχω για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και πόσο να τρώω;» αναρωτιέται η Ολυμπιονίκης του επί κοντώ και αναφέρεται σε προπονητές και παράγοντες που καταστρέφουν καριέρες και ψυχολογίες αθλητών
LIFO NEWSROOM