Πώς θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα - Τιμητικό άγημα και μπάντα στην υποδοχή

Πώς θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα - Τιμητικό άγημα και μπάντα στην υποδοχή Facebook Twitter
0

Την διαδικασία μεταφοράς και άφιξης του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα περιέγραψε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστας Βλάσης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Mega, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, θα αναχωρήσει από την Ελλάδα «μια ειδική πτήση της Aegean με προορισμό το Τελ-Αβίβ.

Στο αεροπλάνο θα επιβαίνει «μόνο ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός και ένας βοηθός του», σημείωσε ο κ. Βλάσης. «Δεν θα αποβιβαστεί κανείς από το ελληνικό αεροπλάνο. Στο αεροδρόμιο του Ισραήλ, θα βρίσκεται αμάξι του ελληνικού προξενείου το οποίο και θα παραδώσει το Άγιος Φως στην αποστολή μας».

Η επιστροφή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα «θα περιλαμβάνει μια μικρή εκδήλωση, όπως ταιριάζει στην εποχή» δήλωσε ο υφυπουργός, λέγοντας πως θα το υποδεχθεί ο ίδιος ως εκπρόσωπος της πολιτείας, παρουσία ενός ολιγομελούς τιμητικού αγήματος και μιας μικρής μπάντας.

Η διαδικασία άφιξης του Αγίου Φωτός θα έχει τηλεοπτική κάλυψη, ωστόσο, δεν θα υπάρξει διαμοιρασμός του ανά τη χώρα.

«Ενδεχομένως να μη μεταφερθεί φέτος το Άγιο Φως και να μείνει στην Αθήνα. Φοβόμαστε το συνωστισμό των πιστών, είναι κρίμα να χαθεί η προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού», τόνισε ο υφυπουργός.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Θάνατος 19χρονου αθλητή πολεμικών τεχνών – Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού

Ελλάδα / Χανιά: Θάνατος 19χρονου αθλητή πολεμικών τεχνών – Σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες του τραγικού περιστατικού

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια προπόνησης σε σχολή πολεμικών τεχνών στα Χανιά, όταν ο 19χρονος δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι από συναθλητή ή συναθλήτριά του
LIFO NEWSROOM
Χαλκιδική: Ο πατέρας του 19χρονου κατέθεσε μήνυση κατά αιρετών του Δήμου Κασσάνδρας

Ελλάδα / Χαλκιδική: Ο πατέρας του 19χρονου κατέθεσε μήνυση κατά αιρετών του Δήμου Κασσάνδρας

Η οικογένεια του αδικοχαμένου Γιάννη σύμφωνα με πληροφορίες θεωρεί πως ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση ποινικών διώξεων σχετικά με τον θάνατο του γιου τους τον Αύγουστο του 2024
LIFO NEWSROOM