Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 354 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι σε 24 ώρες- 78 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 354 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι σε 24 ώρες- 78 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνολικά 354 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Ελλάδα τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό στη χώρα μας.

Μία ημέρα μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ- 416 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες- ο ημερήσιος απολογισμός παραμένει στο «κόκκινο» στη χώρα μας. Την ίδια ώρα, 78 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη και πρόκειται για 22 γυναίκες (28,2%) και 56 άνδρες. Το 87,2% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 354 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι σε 24 ώρες- 78 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter

Πλέον, το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται σε 18.475, ενώ 391 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό. Από τα νέα κρούσματα, 56 συνδέονται με γνωστές συρροές και 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από το σύνολο των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα, το 56,1% είναι άνδρες. Τα 2.927 κρούσματα (15.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.598 (41.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 354 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι σε 24 ώρες- 78 οι διασωληνωμένοι Facebook Twitter


Σε ότι αφορά τους 391 ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους, οι 144 ήταν γυναίκες (36,8%). Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 96,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της για επίθεση και απειλές. Η υπόθεση εξετάζεται από τις αρχές και την δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Ελλάδα / Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος παρείχε θεραπευτικές συνεδρίες ειδικής αγωγής στον οικιακό χώρο ανηλίκων που είχαν διαγνωστεί με ψυχοκινητικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες
LIFO NEWSROOM