3 χιλιάδες Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Κεμάλ

3 χιλιάδες Τούρκοι στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Κεμάλ Facebook Twitter
7

Περισσότεροι από 3 χιλιάδες Τούρκοι αναμένονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το τουρκικό Προξενείο, οι επισκέπτες θα κατακλύσουν το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Ατατούρκ προκειμένου να παραστούν στην τελετή μνήμης για την επέτειο του θανάτου του.

Η τελετή θα διαρκέσει ως τη 1.30 το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια θα γίνει περιήγηση στο Μουσείο Ατατούρκ που στεγάζεται στο σπίτι όπου γεννήθηκε ο ιστορικός ηγέτης των Τούρκων, το 1881.

Οι Τούρκοι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης αναμένεται να συνδυάσουν την επέτειο με τριήμερες διακοπές στην πόλη.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μποφίλιου: Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις για την παλαιστινιακή μαντίλα την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα

Ελλάδα / Μποφίλιου: Η απάντηση μετά τις αντιδράσεις για την παλαιστινιακή μαντίλα την Πρωτοχρονιά στο Σύνταγμα

«Συμμεριζόμαστε τις ίδιες αξίες για τον κόσμο και το μέλλον που θέλουμε να έχουμε» ανέφερε για τον Φοίβο Δεληβοριά, με αφορμή τα όσα είπε για την καλλιτέχνιδα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Υπαρχουν,απ'οτι καταλαβα εσχατως,δυο ειδη τουρισμου.Ο καλος,και ο κακος.Οπου,βεβαια,"καλος" ειναι αυτος ο οποιος εμπλεκεται σε κυβερνητικες ανακοινωσεις,του υπουργειου τουρισμου και οχι μονον.Ητοι η αυξηση του συνολου των τουριστων στην Ελλαδα,η οποια,συνηθως,ειναι προιον "συνθηκων" και δεν εχει καμμια σχεση με κυβερνητικες δρασεις."Κακος" τουρισμος,βεβαια, ειναι αυτος που αφορα στην Θεσσαλονικη,ειναι παραγωγο συγκεκριμενων ενεργειων και πρωτοβουλιων του Μπουταρη(συμφωνιες με Ισραηλ,Ρωσια, "αξιοποιηση" ιστορικων στοιχειων ,οπως οτι ειναι η γενετειρα του Κεμαλ.κ.κ.).Συμφωνω απολυτα με την κατηγοριοποιηση αυτη,με την χρησιμοποιηση του κανοννα των "δυο μετρων και δυο σταθμων".Διοτι αν δεν ειχε προωθηθει,και υιοθετηθει αυτη απο αρκετους, θα επρεπε να μεταβαλλαω ριζικα αποψη για την "ποιοτητα" της πολιτικης ηγεσιας στην Ελλαδα,αλλα και για την "νοοτροπια" μιας συγκεκριμενης κατηγοριας συμπολιτων μας.Και αυτο δεν ειναι ευκολο πραγμα στην ηλικια μου....
ξερεις ο τουρισμος δεν ειναι αυταξια απο μονος του. Τι ειδους τουριστα θα εκανες τον Μπαρπαρουση στο Αουσβιτσ και τον υπαρχηγο του μιχαλολιακου (πως τον λενε, ξεχναω) στο ταφο του Μουσολίνι.καθε τι εχει μια συμβολικη σημασια που εχει αξία παραπανω πολλες φορες απο το οικονομικο αποτελεσμα που παράγει.
@atmanΜα εγω δεν ειπα οτι ο τουρισμος ειναι "αξια",απο μονος του η οχι.Απλα επισημανα οτι οταν καθημερινα τα ΜΜΕ γεμιζουν απο "κυβερνητικους κομπασμους"για την ανοδο του τουρισμου,και ενω καποιοι χειροκροτουν ενθουσιωδως,δεν ειδα να μπαινουν πουθενα "προυποθεσεις"η "περορισμοι"στην "ποιοτικη αποτιμηση" του.Μονον για τον Μπουταρη γινεται αυτο,για κανεναν αλλο,τοπικο η μη,αιρετο.Εδω χρησιμοποιουνται τα "δυο μετρα και δυο σταθμα".Ασε που δεν κατανοω γιατι υπαρχει δυσφορια για τις εκδρομες Τουρκων στο σπιτι που γεννηθηκε ο Κεμαλ.Περαν ολων των αλλων η Ελλας,καλως η κακως,δια του τοτε πρωθυπουργου της Ελευθεριου Βενιζελου,συνηψε αριστες σχεσεις με τον Κεμαλ ,οι οποιες δεν περιορισθηκαν μονον στην υπογραφη συνθηκων,αλλα και στην αμοιβαια ανταλλαγη κολακευτικοτατων σχολιων.Και ολα αυτα μετα την Μικρασιατικη Καταστροφη.Σε σχεση με αυτα το να ερχονται Τουρκοι να επισκεφθουν την γενετειρα του ειναι εντελως ελασσονος σημασιας ζητημα.Τοσο ,οσο και οι πολλες χιλιαδες Ελληνων οι οποιοι επισκεπτονται καθε χρονο το Πατριαρχειο στην Πολη.Εγω,τουλαχιστον,και τις τρεις φορες που πηγα,δεν ειδα καποιον Τουρκο να δυσφορει.Το απολυτως αντιθετο μαλιστα.
@το πατριαρχειό δεν εχει lately καποιες σχεδον γενοκτονιες στην πλατη του. Ο μπουταρης ειναι ο μοναδικος που κινειται στην λογική να εξωραισουμε καποιες ιστορικές περιοδους για να ειναι περισσότερο συμβατό το "τουριστικό προιον μας" με το συγκεκριμένου είδους τουρισμό.
Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να αφηνουμε αυτη την εχθρα να μας κατατρωει. Διαβαζω τα σχολια στην σελιδα του facebook και απελπιζομαι. Ναί σιγουρα ο Κεμαλ, ώς αρχηγος του τοτε Τουρκικου κρατους, είναι υπευθυνος για τον εκδιωγμο και τον θανατο πολλων μικρασιατων. Απο τότε έχουν περάσει σχεδον 100 χρόνια, δεν ηρθε η ωρα να τα αφησουμε αυτα πισω μας; Η Τουρκια σιγουρα δεν είναι ο καλυτερος συνομιλητης, έχει μεγαλη ιδεα για τον ευατο της και δεν ειναι αξιοπιστη. Έμεις όμως οφείλουμε να δείξουμε ανωτερότητα, να τους δείξουμε πως δεν στεκόμαστε στο παρελθον αλλα κοιτάμε το μέλλον. Άμα η Τουρκια θέλει να ζει στο παρελθον ας ζεί, εμείς προχωραμε μπροστά και ναι αξιοποιούμε όλα τα κομμάτια της ιστορίας μας, ακόμα και το σπίτι του Κεμάλ Ατατουρκ.
ξερεις η γεννετειρα του Χιτλερ στην Αυστρια, αν την εκαναν μουσειο θα προσελκυε πολύ "τουρισμο".Αυτα που αναφερεις δεν ειναι λάθος με την βασικη προυποθεση αυτος που οργανωσε γενοκτονιες να τις αναγνωρισει, να ζητησει συγγνωμη και οντως να συνεχισουμε την ζωη προς το μελλον. Αυτο δεν εχει γινει (οκ ας μιλησουμε για συνωστισμους σημερα, ελπιζω η ISIS να μας εκανε ολους λιγο σοφοτερους σχετικα με το θέμα...) και επομενως υπαρχει ο κινδυνος να επαναληφθει.Και οχι η Τουρκια να ζει στο παρελθον (ή οποιαδήτεπο γειτονικη χωρα) και εμεις στο μελλον γινεται μονο στην περιπτωση που η χωρα ηταν στην Ισλανδια, η γεωγραφία ειναι αναλοίωτη και αμετάβλητη δυστυχώς.
Αναλοίωτη και αμετάβλητη, είναι μόνο η ανθρώπινη βλακεία, για όλα τα υπόλοιπα στο σύμπαν, ισχύει το ρητό του Ηράκλειτου, Τα πάντα ρεί. Ειδικά η γεωγραφία επειδή αποδεδειγμένα είναι μεταβλητή, θα μας φέρει σε στενή επαφή με τους γείτονες σε 50,000,000 χρόνια, άν υπάρχουμε σαν λαοί ή σαν είδος μέχρι τότε.