Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για την εγκατάσταση προσφύγων στο «Αμαλία Φλέμιγκ»

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία για την εγκατάσταση προσφύγων στο «Αμαλία Φλέμιγκ» Facebook Twitter
0

Σε κινητοποίηση κατά της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ προχωρούν τα Σωματεία Εργαζομένων.

Ειδικότερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μη εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ πραγματοποιούν την Παρασκευή τα Σωματεία Εργαζομένων Αμαλία Φλέμιγκ-Σισμανόγλειο-Παίδων Πεντέλης.
Τη συγκέντρωση καλύπτει και στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 13:00 στο προαύλιο της πτέρυγας «Μπόμπολα» του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «ασφαλώς είναι επιβεβλημένη η αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες και μετανάστες. Ασφαλώς η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών. Όχι όμως να μετατραπούν Νοσοκομεία και Υγειονομικές Μονάδες σε HOT SPOT».

«Ημέρα με την ημέρα διαλύεται η λειτουργία του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της Λέρου με τη δημιουργία HOT SPOT μέσα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο που φιλοξενεί 1.800 πρόσφυγες και μετανάστες. 150 ασθενείς είναι σε συνεχή υπερδιέγερση εξαιτίας των συνθηκών που δημιουργήθηκαν. Αντί, λοιπόν, να μεταστεγασθούν οι πρόσφυγες, μετανάστες από το Νοσοκομείο της Λέρου, πάμε να φτιάξουμε και κέντρο φιλοξενίας και σε δεύτερο Γενικό Νοσοκομείο», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της για επίθεση και απειλές. Η υπόθεση εξετάζεται από τις αρχές και την δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Ελλάδα / Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος παρείχε θεραπευτικές συνεδρίες ειδικής αγωγής στον οικιακό χώρο ανηλίκων που είχαν διαγνωστεί με ψυχοκινητικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες
LIFO NEWSROOM