Αθώος κρίθηκε για το έλλειμμα στην «Παγία Προκαταβολή» ο τέως δήμαρχος Β.Παπαγεωργόπουλος

Αθώος κρίθηκε για το έλλειμμα στην «Παγία Προκαταβολή» ο τέως δήμαρχος Β.Παπαγεωργόπουλος Facebook Twitter
1

Αθώος κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την «τρύπα» που αποκαλύφθηκε στην «Παγία Προκαταβολή» του δήμου.

Το δικαστήριο αθώωσε, επίσης, τον πρώην γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια, όπως επίσης τους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών Αναστάσιο Γερογιάννη, Θεόδωρο Αθανάσαρο και Μιχάλη Ζορπίδη.

Την ίδια τύχη είχαν οι κατηγορούμενοι δημοτικοί υπάλληλοι, παρότι για κάποιους εξ αυτών -ανώτερους υπαλλήλους οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου- το δικαστήριο τούς απέδωσε ευθύνες επειδή παρέλειψαν να διενεργήσουν -ως όφειλαν- ελέγχους, που όμως είναι σε βαθμό πλημμελήματος και παραγράφηκαν.

Αντίθετα, ένοχη για απιστία στην υπηρεσία κρίθηκε η επί σειρά ετών διαχειρίστρια της «Παγίας», πρώην δημοτική υπάλληλος, η οποία καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 15 ετών για το έλλειμμα που αποκαλύφθηκε στο συγκεκριμένο ταμείο.

Το δικαστήριο, παρ' ότι της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, εντούτοις αποφάσισε να μην χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Η καταδικασθείσα πρώην δημοτική υπάλληλος -μοναδική εκ των συνολικά 16 κατηγορουμένων που τιμωρήθηκε για την υπόθεση- κρίθηκε ένοχη για απιστία στην υπηρεσία και, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η ζημιά που προκλήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης υπολογίζεται σε 295.460 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της για επίθεση και απειλές. Η υπόθεση εξετάζεται από τις αρχές και την δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Ελλάδα / Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος παρείχε θεραπευτικές συνεδρίες ειδικής αγωγής στον οικιακό χώρο ανηλίκων που είχαν διαγνωστεί με ψυχοκινητικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες
LIFO NEWSROOM