Δήμαρχος Κυθήρων: Καταθέτω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη φωτιά

Δήμαρχος Κυθήρων: Καταθέτω μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη φωτιά Facebook Twitter
0

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει το μεσημέρι στον Πειραιά ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, μετά τις αποκαλύψεις για την καταστροφική φωτιά στο νησί το 2017.

«Υπό το πρίσμα των νέων στοιχείων και μετά από όλα αυτά που είπε ο Ματθαιόπουλος», κατατίθεται η μήνυση, όπως είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. «Θα γίνει πολύ βαθιά έρευνα», εκτίμησε ο κ. Χαρχαλάκης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αξίωσης αποζημίωσης, όμως τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η άσκηση ποινικών διώξεων. 

«Δεν υπήρχε συντονισμός ούτε των επίγειων δυνάμεων. Τα εναέρια μέσα έκαναν τέσσερις ώρες να επιστρέψουν. Αδιανόητα πράγματα», κατέληξε ο δήμαρχος. Σημειώνεται ότι με απόφαση των αρμόδιων εισαγγελέων ανασύρονται από το αρχείο οι δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για τις φωτιές του 2017 στην Μάνη και στα Κύθηρα.

Η μήνυση έρχεται λίγες μέρες μετά το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε η «Καθημερινή της Κυριακής» σχετικά με την τραγωδία στο Μάτι.

Σύμφωνα με διάλογο που δημοσιεύεται, το αρχηγείο της Πυροσβεστικής φέρεται να άφησε αβοήθητους τους κατοίκους στα Κύθηρα και στη Μάνη, με σκοπό να εκτεθεί ο επικεφαλής των συγκεκριμένων περιοχών. Ο τέως αρχηγός της Πυροσβεστικής, Ματθαιόπουλος φέρεται να απειλεί τον πραγματογνώμονα για το Μάτι, κ. Λιότσιο με δυσμενή μετάθεση, αλλά και σε μία πιθανή φωτιά να τον αφήσουν χωρίς εναέρια.

«Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με τον Καπελιό (πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής) και τον Βασιλειάδη (πρώην υπαρχηγό Επιχειρήσεων). Για να καθαρίσει ο Καπελιός τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά. Έτσι παίζεται το παιχνίδι» φέρεται να είπε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Στην απολογία της, η Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλώνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM
Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ελλάδα / Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ο 47χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγκρατούμενούς του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ελλάδα / Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκτονωθεί άμεσα. «Δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα από αυτή την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM