Δημοτική αγορά Χανίων: Κλείνει μετά από 109 χρόνια λειτουργίας - Για ανακατασκευή

Κλείνει, μετά από 109 χρόνια λειτουργίας, η δημοτική αγορά της πόλης Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Wikimedia
0

Μετά από 109 χρόνια συνεχούς λειτουργίας κλείνει, προκειμένου να αποκατασταθεί στο σύνολό της, η δημοτική αγορά των Χανίων.

Το σημείο αναφοράς για την πόλη παρουσιάζει από το πρωί μία εντελώς διαφορετική εικόνα, καθώς οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην αγορά αδειάζουν τις επιχειρήσεις τους.

Μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για την ανακατασκευή της αγοράς και αμέσως μετά να εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος.

Στη δημοτική αγορά των Χανίων δραστηριοποιούνται 52 επιχειρήσεις και ήδη 15 από αυτές έχουν βρει στέγη σε καταστήματα της πόλης κοντά στο εμπορικό κέντρο.

Κλείνει, μετά από 109 χρόνια λειτουργίας, η δημοτική αγορά της πόλης Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Wikimedia

Τα έργα για την ανακατασκευή της αγοράς, που έχει χαρακτηριστεί νεώτερο μνημείο, θα διαρκέσουν δύο χρόνια.

Η δημοτική αγορά των Χανίων είχε εγκαινιαστεί στις 4 Δεκεμβρίου 1913 από τον τότε πρωθυπουργό, Ελευθέριο Βενιζέλο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Ελλάδα / Σαλαμίνα: Συνελήφθη εργοθεραπευτής που ασέλγησε σε ανήλικη με αναπηρία

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος παρείχε θεραπευτικές συνεδρίες ειδικής αγωγής στον οικιακό χώρο ανηλίκων που είχαν διαγνωστεί με ψυχοκινητικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες
LIFO NEWSROOM